Μας δουλεύετε Κύριε Πρωθυπουργέ, εμάς και τους ομολόγους σας ;


Γράφει ο Χρυσόστομος.

…..Είμαστε προσηλωμένοι στην ανασυγκρότηση της οικονομίας μας, με κοινωνική συνοχή, κοινωνική δικαιοσύνη και αναπτυξιακή πορεία….

Αυτά δήλωσε στον καγκελάριο της Αυστρίας, Werner Faymann, όταν συναντήθηκε στη Βιέννη ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Τον ενημέρωσε για τα…. βήματα που κάνει η Ελλάδα.

Κύριε Παπανδρέου, Πρωθυπουργέ,

Προσηλωμένοι είσαστε . Αποτελέσματα δε βλέπουμε.

Απαντήστε στην κυρία με Νο 921 της σειράς στο ΙΚΑ , πόσες ώρες πρέπει να περιμένει για να θεωρήσει το βιβλιάριο της. ( σε λίγο όλοι θα είμαστε…ευρωπαϊκά νούμερα )

Απαντήστε της, τι πρέπει να κάνει, όταν ............
έχει
στο σπίτι τη μητέρα της άρρωστη με οξυγόνο.

Απαντήστε στον ασθενή γιατί χρειάζονται μήνες για να …..

.εξεταστεί από το γιατρό του.

Σας έχουν ενημερώσει, το τι συνεχίζεται να συμβαίνει στα νοσοκομεία ; Τίποτα δεν έχει αλλάξει.

Για ποια κοινωνική συνοχή μιλάτε ; Δεν βλέπετε και δεν ακούτε τις φωνές των αγανακτισμένων πολιτών ; Μήπως σας επηρεάζουν τα γκάλοπ, τα οποία τις περισσότερες φορές, εξυπηρετούν άλλους σκοπούς ;

Αφουγκραστείτε τη φωνή του απλού πολίτη. Βγείτε στους δρόμους, εσείς ο ίδιος για να μάθετε την αλήθεια. Πώς αισθάνονται και πώς σκέπτονται.

Τους αρμόδιους τριγύρω σας, τους βολεύει να τα παρουσιάζουν όλα ωραία και καλά.

Σε ποια κοινωνική δικαιοσύνη αναφέρεστε όταν οι ίδιοι οι συνεργάτες σας δηλώνουν ότι τα μέτρα είναι άδικα, αλλά αναγκαία !

Δε καταλαβαίνω πώς το αναγκαίο θεωρείται δίκαιο. Μήπως έχουν χάσει και τη σημασία τους οι λέξεις ;

Για ποια δικαιοσύνη μιλάτε όταν εξακολουθούν να κυκλοφορούν ανάμεσά σας οι κλέφτες και οι λωποδύτες ; Όταν δεν έχει ικανοποιηθεί το περί δικαίου αίσθημα των πολιτών ; Το σκάνδαλο Τσουκάτου, Μαντέλη, είναι το μαριδάκι και η αθερίνα της υπόθεσης. Υπάρχουν και οι ..Ροφοί.

Όλοι φταίμε για την κατάσταση. Και εμείς και Εσείς , οι προηγούμενοι και οι πιο προηγούμενοι. Περισσότερο όμως φταίνε κάποιοι τους οποίους αδυνατείτε ή δε θέλετε να τους ονομάσετε .

Οι εξεταστικές επιτροπές έχουν χάνει την αξιοπιστία τους

Ενώ υπάρχει το μπλε, το πράσινο και ίσως και το λίγο κόκκινο, λόγω αχρωματοψίας η κάθε ομάδα το βλέπει ,όπως τη συμφέρει, μπλε ή πράσινο ή κόκκινο.

Διαφορετικά πορίσματα, όσα είναι και τα κόμματα.

Αυτό δε είναι κοροϊδία για τον Έλληνα πολίτη ;

Το ρόλο των εξεταστικών επιτροπών- μία κοροϊδία – να τον αναλάβει η Δικαιοσύνη.

Αυτή είναι η απαίτηση του κάθε πολίτη, που δεν έχει σχέση με την πολιτική και τους πολιτικούς.

Πού βλέπετε κύριε Παπανδρέου την αναπτυξιακή πορεία , όταν κανένα νέο αναπτυξιακό έργο δεν άρχισε, όταν τα περισσότερα, σε εξέλιξη έργα, έχουν κωλύσει για διάφορους λόγους. Δε ευθύνεστε ίσως γι αυτά εσείς. Ποια όμως είναι η πραγματικότητα.

Όταν κλείνει η μία επιχείρηση μετά την άλλη. Όταν η αγορά έχει στερέψει από χρήμα και οι περισσότερες μικροεπιχειρήσεις είναι καταχρεωμένες. Δε λέω ότι φταίτε εσείς γι αυτό.

Το να σωθούμε με δανικά, αυτό είναι το λιγότερο.

Πρέπει να βάλει μπροστά η παραγωγική μηχανή. Εσείς εδώ και μήνες βρίσκεστε στο στάδιο της συντήρησης. Τα δε ανταλλακτικά που χρησιμοποιείται είναι μεταχειρισμένα.

Κάτι δε πάει καλά με τα υπουργεία. Βάλτε τον Πάγκαλο, να επαναξιολογήσει τους Υπουργούς. Αντικαταστήστε αυτούς που δεν ανταποκρίνονται στις σημερινές μεγάλες απαιτήσεις.

Κάνατε μια προσπάθεια να ρυθμίσετε τα χρέη των ιδιωτών για μέχρι … 48 δόσεις.

Αυτό το μέχρι, τι το βάλατε ; Οι ρυθμίσεις γίνονται σε 15 μήνες μόνο, σύμφωνα με τις οδηγίες του αρμόδιου υπουργείου προς τις Δ Ο Υ . Ξεκινάς με ρύθμιση 15 μηνών και εφ όσον θέλεις, θα υποβάλεις αίτηση, θα συγκροτηθεί και θα συνέλθει κάποια αρμόδια επιτροπή, να εξετάσει τις προϋποθέσεις για τις παραπάνω των 15 δόσεις και βλέπουμε.

Έτσι θα ανοίξει και πάλι ο δρόμος…για συναλλαγές κάτω από το τραπέζι.

Από το Δεκέμβριο μιλούσατε για την ρύθμιση των χρεωμένων νοικοκυριών. Στα λόγια, μέχρι στιγμής, παραμένει και αυτό.

Η αλήθεια είναι ότι προσπαθείτε. Κάνετε θετικά βήματα. Αλλά αυτά είναι βήματα χελώνας ή μικρού παιδιού. Χρειάζονται άλματα.

Ο πολίτης θέλει να Σας βοηθήσει.

Μέχρι σήμερα δεν τον έχετε πείσει ότι κάτι προς το καλύτερο άλλαξε ή θα αλλάξει στη ζωή του. Τα πράγματα γίνονται κάθε μέρα και χειρότερα.

Έχει αλλάξει κάτι στην εξυπηρέτηση των πολιτών και στην ποιότητα της ζωής του, ή πότε θα αλλάξει ;

Έχει αλλάξει προς το καλύτερο η Παιδία και η Υγεία ;

Ο νέος πτυχιούχος πανεπιστημίου, μπορεί να βρει δουλειά ;

Η εξυπηρέτηση στις δημόσιες υπηρεσίες είναι καλύτερη ;

Σταμάτησαν τα φακελάκια και οι μίζες ; Θα μου είτε, μπορεί να αλλάξει η νοοτροπία του Έλληνα, σε μήνες ; Ασφαλώς και όχι. Εδώ χρειάζεται κοινωνική εμπιστοσύνη. Υπάρχει όμως ;

Το μόνο το οποίο γνωρίζει καλά, ο πολίτης, γιατί τώρα τελευταία τονίζεται με έμφαση , είναι ότι θα μας δώσουν…. όλο το δάνειο και ότι δε… θα πτωχεύσουμε ( για την καλύτερη ερμηνεία, ….δε θα μας αφήσουν να …πτωχεύσουμε )

Όταν ο προμηθευτής της τροφής της αγελάδας θησαυρίζει, ανεξαρτήτως τι γάλα αυτή παράγει , θα την αφήσει να πεθάνει ; Ασφαλώς και όχι.!

http://rodosblog-xrisostomos.blogspot.com/