Νταβανέλλοι κατά Τσίπρα με την 24ωρη απεργία στην ΕΣΗΕΑ

Γράφει ο Στυξ

Μας παίρνουν τα αποθεματικά, μας κόβουν τις συντάξεις, το εφ΄άπαξ, το αγγελιόσημο, τεμαχίζουν τον ΕΔΟΕΑΠ, καθιερώνουν απολύσεις χωρίς αποζημίωση και η συγκυβέρνηση (ΝΕΟΠΑΣΟΚ ΣΥΡΙΖΑ ΝΔ) στην ΕΣΗΕΑ με γιάφκα την ΠΟΕΣΥ, στον αποκάτω όροφο της Ακαδημίας 20, απλώς, έκανε την Πέμπτη μια ακόμη τυφλή απεργία, για να είναι στα μέτρα των βαρώνων του Τύπου και των Καναλιών.

Πρόκειται όμως για μια απεργία – οπερέτα, χωρίς συγκεκριμένο αίτημα, διεκδίκηση και στρατηγική, ενώ περικοπές μισθών και απολύσεις συνεχίζονται σαν το χαλάζι μαζί με έξωση εκατοντάδων συμβασιούχων από την ΕΡΤ από την άλλη εβδομάδα.

Η πλήρης επικράτηση στο δόγμα Μπόμπολα-Ψυχάρη «απεργία εσείς τα λεφτά μας εμείς» σ’ όλο του το μεγαλείο επιβεβαιώθηκε στην πράξη:

- Δεν εκδόθηκαν εφημερίδες και κατά συνέπεια δεν πληρώθηκαν δημοσιογράφοι και τεχνικοί τύπου.

- Λειτούργησαν βέβαια τα τυπογραφεία των Βαρώνων με τους λιθογράφους που δήλωσαν από την αρχή ότι δεν απεργούσαν επειδή την Πέμπτη είναι η κρίσιμη μέρα έκδοσης για τα φασόν-εμπορικά έντυπα διαφημιστικά και ένθετα.

- Λειτούργησαν μαζί τους και τα ..........
δύο αριστερά μαγαζιά στο Κρυονέρι και το Κορωπί
, για να τυπώσουν φασόν, ισολογισμούς και άλλες δουλειές.

- Οι εργαζόμενοι στα πρακτορεία επίσης, δεν πήραν μέρος στην απεργία.

- Tα δελτία ειδήσεων δεν μεταδόθηκαν μόνο και κατά συνέπεια δεν πληρώθηκαν οι συντάκτες. Βγήκε κανονικά όμως (με εξαίρεση την ΕΡΤ), το υπόλογο πρόγραμμα του καναπέ και παίξανε όλες οι διαφημίσεις, στα ιδιωτικά κανάλια και τα ραδιόφωνα.

- Αυτό σημαίνει ότι κάποιοι δούλεψαν κανονικά (όχι βέβαια συντάκτες) και ΠHΡΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΡΟΚAMΑΤΟ.

Υπήρξε και ξεκαθάρισμα λογαριασμών μέσα σ΄ένα πολιτικό συνέδριο μέσω της απεργίας του κλάδου.

Τη Δευτέρα έγινε τηλεφωνικό διάβημα Τσίπρα στην ΕΣΗΕΑ για μετάθεση της απεργίας, ώστε να μεταδοθεί ζωντανά, το συνέδριο του ΣΥΝ.

Η άρνηση των Νταβανέλλων (ανήκουν γραμμή Αλαβάνου) έδειξε το βαθύ πολιτικό νόημα της κινητοποίησης, με μπλόκο στην ενημέρωση αυτή τη φορά όχι για το μπετόνι αλλά για τα μαχαίρια στην Κουμουνδούρου.

Στο κλίμα της Βαλτετσίου συμφώνησαν όλοι οι παρόντες και αποφασίσθηκε να δοθεί άδεια στην ΕΡΤ να μαγνητοσκοπήσει την έναρξη για να παίξει την επομένη.

Μόνο που την απόφαση για να μαγνητοσκοπηθεί τελικά τι συνέδριο, πήρε το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, ενώ την απόφαση για απεργία είχε πάρει η ΠΟΕΣΥ. Και αυτή δια περιφοράς….

Τέτοια οπερέτα…..

Γιατί να τηρηθούν όμως οι τύποι; Μήπως είχαν αντίρρηση οι εργοδότες ή οι κηπουροί τους που εναλλάσσονται, δυο χρόνια τώρα στην καρέκλα του Προέδρου;

Τελικά η απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου που ήταν το αίτημα της 24ωρης απεργίας του κλάδου μάλλον γίνεται, αλλά επειδή την εντολή έδωσε η τρόικα του ΔΝΤ και όχι οι Ι5Ο της πορεία την Τετάρτη από την Ακαδημίας 20 ως την Βουλή, και στην οποία οι περισσότεροι κρατούσαν σημαίες του ΠΑΜΕ.

Επί του πιεστηρίου:

1. Από την άλλη εβδομάδα κόβονται τα κυριακάτικα από τις εφημερίδες και τα ηλεκτρονικά Μέσα, στο μοντέλο που πρωτοεφαρμόσθηκε στον «Αγγελιοφόρο» της Θεσσαλονίκης.

2. Το αγωνιώδες ερώτημα των συναδέλφων: Ποια Ελένη έχει βάλει υποψηφιότητα και για πρόεδρος στο ΑΠΕ;

Η συνέχεια,

στο επόμενο χαμένο μεροκάματο...