Ο πήχης, η ηθική και ο Γερουλάνος


Γράφει ο Λυσίας


Μετά τον Ψυχάρη, ανέλαβε και ο Αλαφούζος, την προβολή και την καλή ….εικόνα του Υπουργού Πολιτισμού. Βλέπετε, τα συμφέροντα είναι πολλά. Και μεγάλα.
Όσο σφίγγει το ζωνάρι του, ο λαός, τόσο κάποιοι, γίνονται ακόμα πλουσιότεροι.
Όσο η πλοιοκτήτρια ¨Καθημερινή¨ (που είσαι Βλάχου, να δεις το ¨παιδί¨ σου πως το κατάντησαν) δημοσιεύει κάποια συνέντευξη κυβερνητικού παράγοντα, όπως το παρόν λιβάνισμα προς τον κ. Γερουλάνο, τόσο προσθέτει κι άλλα τάνκερ στον στόλο της.
Ποιος είπε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι διαπλεκόμενο;
Απα πά….πιπέρι όποιος λέει τέτοια. Και αδικεί τον Γιώργο και τις επιλογές του.
Λέει λοιπόν ο κ. Γερουλάνος, στην συνέντευξή του, της ¨ Καθημερινής¨…
« Χαίρομαι που ο πήχης της ηθικής, με τον οποίο κρινόμαστε, είναι τόσο ψιλά…».
Τι λες ρε μεγάλε. Όλο αυτό εσύ το είπες;
Και το πιστεύεις; Ωραία τα λόγια, σίγουρα…Το πόσο απέχουν από την πραγματικότητα, αυτό θα το δείξει η ιστορία. Η οποία ήδη έχει αρχίσει να είναι αμείλικτη, για κάποιους από εσάς.
Εάν υπήρχε ηθική, δεν θα είχατε πετάξει από την ΕΡΤ, τα παιδιά των ¨ stages ¨ που δούλευαν με πείσμα και αγάπη, για ένα....... κομμάτι ψωμί. Και που είχαν όνειρα, γι’αυτό που έκαναν και ελπίδα, πως η Ελλάδα, υπάρχει και γι’αυτά. Διώξατε αυτά τα παιδιά, για να κρατήσετε στην ΕΡΤ, όλη αυτή την ανίκανη φρουρά, των συνταξιούχων, που επί πέντε χρόνια δηλώνανε «σύμβουλοι” του Παναγόπουλου.
Όλη αυτή την ομάδα του Ρουσσόπουλου, που διέλυσε κυριολεκτικά την ΕΡΤ.
Με τις αποδοχές του Κέκη και του Λουκάκου μόνο, ζούσανε τουλάχιστον δέκα και πλέον παιδιά των stages. Που πρόσφεραν ουσιαστικό έργο. Και όχι….αεριτζίδικη φιγούρα.
Διατήρησες κύριε Γερουλάνε όλη την ομάδα του Ρουσσόπουλου. Τουλάχιστον 150 άτομα. Με μισθούς….χιλίων παιδιών των stages.
Άσε λοιπόν την ηθική κατά μέρος….
Και ο πήχης, ναι, να είναι ψηλά.
Αλλά, μόνο ηθική, δεν βλέπει από κεί πάνω.
Άλλα βλέπει. Και βράζει από την αγανάκτησή του.

ΛΥΣΙΑΣ