ΠΡΟΠΟΛΕΜΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

Γράφει η Ολγα Γεριτσίδου

Όταν ο Δούρειος Ίππος αφέθηκε σαν δώρο στους Τρώες ( ούτε καν ως προϊόν αγοραπωλησίας / συμβάσεως ) αυτοί το δέχτηκαν με τραγούδια και χαρές, και μάλιστα ως σύμβολο ότι τελείωσε η κρίση τους και θα μπορέσουν να ξεκινήσουν την διαδικασία ‘ανάκαμψης / ανάπτυξης’ της Πόλης – Κράτους τους. Και όπως όλοι γνωρίζουμε το δωράκι αυτό τους έκαψε, τους ξεκλήρισε και τους εξαφάνισε κάνοντας κάθε επιζώντα σκλάβο.

Οι Τρώες σε σύγκριση με τη σημερινή μας κατάσταση είχαν και το ελαφρυντικό ότι το δωράκι δεν ερχόταν με υποχρεώσεις και επιτόκια και όρους – μέτρα, όσο ηλίθιο και αν ήταν να δεχτούν να βάλουν το ανάθημα εντός της Πόλης τους. ( Όταν φεύγουν ξαφνικά οι πολιορκούντες εχθροί σου και σου αφήνουν και ευχαριστήριο δώρο για να το έχεις και να κάνεις προπαγάνδα ότι τους νίκησες, θα έπρεπε τουλάχιστον να ‘ψυλλιαστείς’ αρκετά ώστε να ελέγξεις ότι δεν έχει μέσα και άλλη έκπληξη όχι ευχάριστη. )

Εμείς, την 4η Οκτωβρίου 2009 την πατήσαμε σαν τους Τρώες που χαλάρωσαν διότι η πολιορκία της οικονομικής επέλασης των..........
κρυφο-ναζιστών έδειξε ότι απέτυχε στο πρόσωπο του Κ. Καραμανλή και ο Γ. Παπανδρέου μετέβαλε την προεκλογική του ψευδολογία σε σύγχρονο Δούρειο Ίππο.

Τώρα, κατόπιν των πρώτων πανηγυρισμών και χορών έχει ανοίξει ο Δούρειος Ίππος του ΠΑΣΟΚ και από μέσα βγαίνουν οι κρυμμένοι εχθροί οι οποίοι καίνε, γκρεμίζουν και υποδουλώνουν.

Εάν δεν υπήρχαν προδότες και δοσίλογοι και εκ των έσω όμως, οι κρυμμένοι αυτοί εχθροί θα είχαν και πάλι αναχαιτισθεί. Ο λόγος που συνεχίζουν ακόμα είναι διότι η γκαιμπελιστική προπαγάνδα υπέρ του φασισμού ( ή δικτατορίας ή υπερεξουσιών ή μονόδρομου ή φιλελευθερισμό ή ανάπτυξη ή όπως αλλιώς ονομάζεται ο ολοκληρωτισμός με μοντέρνο ή παραδοσιακό περιτύλιγμα ) έχει ρίξει ό,τι έχει και δεν έχει στον αγώνα του για να δεχτεί ο Λαός ως θεμιτό και σωστό το εξόφθαλμο :

  1. Έχουμε δικτατορία. Είναι σαφές με τον τρόπο του ‘αποφασίζω και διατάσσω’ που όλο και πιο εξόφθαλμα και θρασύτατα δρά μία κυβέρνηση ψηφοκάπηλη αφού έχει εδώ και καιρό χάσει την αρχή της Δεδηλωμένης ( δηλαδή, την Λαϊκή συναίνεση ) και αντικειμενικά έχει εξαπατήσει τον Λαό αφού εξελέγη εν γνώσει της με ψευδές πρόγραμμα.

  1. Έχουμε κλασική προδοσία. Πέραν της συνθηκολόγησης από οικονομική άποψη μέσω ΔΝΤ ( υποταγή στους κερδοσκόπους άνευ όρων ) έχουμε και εκχώρηση νομής και κατοχής σε άλλους τομείς ( π.χ. Αιγαίο, πετρέλαια, υποδομές, κλπ ) που στην ουσία θέτει τον κίνδυνο συρρίκνωσης μέχρι και των συνόρων της Χώρας μας ακόμα και χωρίς να πέσει μία τουφεκιά. ( Αλήθεια θυμόμαστε την δήλωση ΓΑΠ για το πώς προτιμάει να εκχωρήσει έδαφος για να « έχει την ησυχία του» ; )

  1. Έχουμε μοντέρνα προδοσία. Με άρθρο σε έγκυρη οικονομική εφημερίδα έχει ανακοινωθεί η πρόθεση και προγραμματισμός του ΥΠ.ΟΙΚ. να βγάλει κυριολεκτικά στο σφυρί εδάφη, πλούτο και ό,τι άλλο υπάρχει στην Ελλάδα που να μπορεί να το πουλήσει ( βλέπε « Ημερησία Online» 1/5/2010, άρθρο του Β.Σ. ΚΑΝΕΛΛΗ ‘Στο σφυρί κρατικά ακίνητα λόγω χρέους’» ).

  1. Με την στυγερή δολοφονία των τριών ενηλίκων συνανθρώπων μας και του ενός μελλοντικού έχουμε και την απόδειξη ότι δεν θα υπάρχει όριο στο τι είδους προβοκάτσια και πόσο αιματοβαμμένη θα την κάνουν για να αποσοβήσουν ή να καθυστερήσουν τις συνέπειες της Λαϊκής αντίδρασης ( και όταν λέω « Λαϊκή» δεν αναφέρομαι στον Λαό με τον ορισμό του ΚΚΕ / ΣΥΡΙΖΑ αλλά με την εις άτοπον απαγωγή του ‘ οποιοσδήποτε δεν είναι της τάξης των τραπεζιτών, γόνων, μεγαλο-οικογενειών εξουσίας, υπεράνω του Νόμου που πλήττει όλους τους υπόλοιπους και στο απυρόβλητο όσον αφορά πραγματικές συνέπειες και ευθύνες ).

Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι τα πράγματα μιλάνε μόνα τους εάν σταματήσουμε να φοβόμαστε και να υπακούμε στα στερεότυπα. Όπως και να στρεβλωθεί το πράγμα είναι σαφές ότι οδεύουμε σε ολοκληρωτικό καθεστώς το οποίο θα είναι και επίσημο και όχι απλώς φαύλο όπως τώρα. Δεν θα καθίσει ο Λαός για πολύ να δέχεται να τον εμπαίζουν με την επιλεκτική εφαρμογή του Συντάγματος όποτε συμφέρει την προπαγάνδα ( διότι ποτέ δεν εφαρμόζεται πραγματικά αλλά γίνεται επίκληση σε αυτό ).

Ως κοινωνική αναλύτρια έχω ήδη δικαιωθεί σε όλες μου τις προβλέψεις ότι θα φτάναμε εδώ, τις οποίες είχα κάνει πρίν καν αλλάξει το κλίμα προς τον Καραμανλή και στον χαρακτηρισμό μου του ΓΑΠ ως τελούντα μύριες πράξεις Εσχάτης Προδοσίας σχεδόν αμέσως μετά την εκλογή του, πάντα βάσει στοιχείων.

Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πάρα πολύ καλά όλοι μας ότι ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ( ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΚΤΟΣ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ) ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΑ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΚΑΙ ΟΛΑ ΚΑΤ’ ΟΥΣΙΑΝ ΣΥΝΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΧΩΡΑ ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ.

Εάν πραγματικά το ΚΚΕ και το ΣΥΡΙΖΑ ήθελαν να σταματήσουν την επέλαση αυτή θα παραιτούνταν σύσσωμοι οι βουλευτές τους και θα προκαλούσαν εκλογές. Εάν πραγματικά ο πρόεδρος της Δημοκρατίας σεβόταν το Σύνταγμα θα ανέπεμπε το όποιο νομοσχέδιο πράγμα που θα εξανάγκαζε την κυβέρνηση να το ξαναφέρει προς συζήτηση και να μην μπορέσει να το περάσει εάν δεν είχε πλήρη ομοφωνία στην Βουλή ( 300 ψήφοι ΝΑΙ ).

Δεν χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση ή απόδειξη για τα παραπάνω, εξ άλλου πολλοί φίλοι αρθρογράφοι τις παραθέτουν με εξαιρετική ακρίβεια και γλαφυρότητα.

Αυτό που πρέπει να συζητήσουμε πλέον πολύ σοβαρά είναι ότι τώρα που κατ’ ουσίαν είμαστε ακέφαλοι Δημοκρατικά ( δηλαδή δεν έχουμε Δημοκρατική κυβέρνηση ) και που έχει πλήρως διαφανεί ότι το όποιο μέλλον προπαγανδίζουν οι οικονομικοί ναζιστές δεν είναι για εμάς τους Πολίτες αλλά για αυτούς τους ολιγάρχες, αριστοκράτες, μέλη του Κόμματος και λοιπά λαμόγια και συνεργάτες, τι άλλο μπορούμε να κάνουμε.

Όποιος λέει ότι δεν υπάρχει άλλη λύση πλέον πρέπει να είναι είτε άτομο φοβισμένο είτε συνεργάτης / μέλος των κατηγοριών που όλοι μας γνωρίζουμε, αφού τόσο η Ιστορία όσο και η κοινή λογική δείχνουν ότι υπάρχουν πολλές άλλες λύσεις που εξασφαλίζουν επιβίωση για όλους και όχι για μερικούς. ( Από το παράδειγμα της Αργεντινής μέχρι το παράδειγμα της Πολιτείας στην Ελβετία, όπου και αν γυρίσουμε να κοιτάξουμε κάτω από τον θόρυβο της προπαγάνδας θα βρούμε πολλές εναλλακτικές. Ακόμα και μέσω της απλής εφαρμογής του Ποινικού / Αστικού Κώδικα που ισχύει για τους απλούς Πολίτες σε όλους, θα μπορέσουμε να βγάλουμε άκρη. )

Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι όπως πάντα λέω, μέσω της γενικής κινητοποιήσεως μας ΧΩΡΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ / ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΗΔΕΜΟΝΙΑ να απαιτήσουμε με υπογραφές ΚΑΙ μέσω της παρουσίας μας τα εξείς τρία απλά πράγματα :

  1. Εφαρμογή της ΕΣΔΑ ( δηλαδή, των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων υπεράνω όχι μόνο οικονομικών συμφερόντων αλλά και υπερ-νομικά όπως άλλωστε ορίζει και η δικονομία και το Σύνταγμα και δεσμεύει εξ άλλου κάθε κράτος που την έχει υπογράψει, στην δική μας περίπτωση το σύνολο των Ευρωπαϊκών κρατών ) σε όλους ανεξαιρέτως.

  1. Άρση του νόμου περί ευθύνης υπουργών και κάθε τέτοιου προστατευτικού νόμου στα πλαίσια της διάσωσης του Κράτους και της προστασίας του Ανθρώπου. Εφ’ όσον ήδη δέχονται καταστρατήγηση του Συντάγματος με την δικαιολογία της ανωτέρας βίας, θα το απαιτήσουμε και εμείς όχι στις διατάξεις που εγκαθιδρύουν τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ( όπως κατ’ ουσίαν πράττουν αυτοί ) αλλά επί αμφίβολης Δημοκρατικότητας και ακόμα και Συνταγματικότητας νόμων.

  1. Άμεση φορολόγηση κάθε εταιρίας, υπεράκτιας, και γενικώς νομικού ή φυσικού προσώπου του πολιτικού και πολύ-επιχειρηματικού σκηνικού ( δηλαδή, εκτός από τους πολιτικούς και τους συγγενείς – συνεργάτες τους, και οικογένειες όπως Λαναρά, Καρτάλη, Αγγελόπουλοι, Λάτση, Βαρδινογιάννη, κλπ ) στην περιουσία του με τουλάχιστον 40% και έλεγχο πραγματικού ‘πόθεν έσχες’ ( δηλαδή όχι μόνο καταγραφή υπαρχόντων αλλά και τρόπο / πηγή απόκτησης των ) και δήμευση σε περίπτωση που δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τα εισοδήματα και την απόκτηση των περιουσίων ως αποκτηθέντα με μη σκαιές επενδύσεις / αναθέσεις / μεσιτίες / κλπ που ζημίωσαν ή δεν ωφέλησαν στο σύνολο τους το Δημόσιο.

Αυτά μπορούμε και θα τα απαιτήσουμε κατ’ αρχάς στα χαρτιά μέσω ψηφίσματος που πρέπει να υπογράψουμε ως Έλληνες Πολίτες. Ήδη ετοιμάζεται το κείμενο και απλοποιείται ώστε να μην υπάρχουν ούτε παρανοήσεις ούτε ψιλά γράμματα που αφήνουν περιθώρια ελιγμών στους πολιτικάντηδες.

Θα το επιδώσουμε σε όλους τους θεσμικά αρμόδιους αποδέκτες ( Πρόεδρο της Βουλής, της Δημοκρατίας, Πρωθυπουργό ) και την Ε.Ε. . Πέρα από το επίσημο με απλό δικαστικό επιμελητή, επίσης και με την παρουσία μας με γενική πορεία / καθιστική διαμαρτυρία σε όλη την Αθήνα τουλάχιστον ώστε να ακινητοποιήσουμε ΑΚΡΩΣ ΕΙΡΗΝΙΚΑ τους άρπαγες της Δημοκρατίας μας εντός της Βουλής μέχρι να κάνουν αυτό που ο Λαός θέλει, όπως ορίζει και το Σύνταγμα.

Αυτή τη στιγμή όλοι μας βλέπουμε ότι το Σύνταγμα μας τελεί υπό κίνδυνο και καταλύεται, ό,τι και αν λένε ως δικαιολογία του αέρα οι κατ’ ουσίαν δικτάτορες.

Για να μην χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε ‘κάθε μέσο’ για να το επαναφέρουμε και να εγκαθιδρύσουμε την πραγματική Δημοκρατία στην Ελλάδα, πρέπει τώρα να δράσουμε και να γλιτώσουμε τις ζωές μας, την ελευθερία μας και την ευημερία μας.

Στην πραγματική Δημοκρατία ( όποιου τύπου ) βγαίνει και ο άνθρωπος που θα εκτελέσει την Λαϊκή εντολή ως κυβέρνηση και οι πολλές λύσεις στα προβλήματα που δεν θα καθιστούν όλους τους ανθρώπους αφέντες και υποζύγια, με ελάχιστους αφέντες και αμέτρητα εξανδραποδισμένα υποζύγια.

Στην πραγματική Δημοκρατία ποτέ δεν κάνουμε ανθρωποθυσίες για να εξευμενίσουμε θεούς, είτε αυτοί λέγονται αγορές είτε λέγονται εργοδότες, είτε λέγονται ανταγωνιστικότητα, είτε λέγεται βιωσιμότητα του ευρώ.

Είναι καιρός να θυμηθούμε ότι τα συστήματα φτιάχνονται για τον Άνθρωπο και όχι ο Άνθρωπος για αυτά.