Ακόμα και τώρα, ψέματα δίχως τέλος (2)


Γράφει ο Παρατηρητής

Παρακολούθησα όπως και πολλοί άλλοι την χθεσινή τηλεοπτική συνέντευξη του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Προβόπουλου στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, όπου σε σχετική ερώτηση των δημοσιογράφων απάντησε ότι είχε ενημερώσει από τον Σεπτέμβριο του 2009 την πολιτική ηγεσία (συμπεριλαμβανομένου του κ. Γ. Παπανδρέου), ότι το έλλειμμα θα έφτανε το 12% και το ύψος του θα εξαρτιόταν από το αν θα λαμβάνονταν τα μέτρα που έπρεπε ή όχι. Μάλιστα ανέφερε την «μέθοδο των τριών», προκειμένου να καταδείξει την ευκολία υπολογισμού του ποσοστού του ελλείμματος, για το σύνολο του ’09.

Προφανώς αυτή η παραδοχή έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τους ισχυρισμούς του σημερινού Πρωθυπουργού περί άγνοιας της κατάστασης που εκλήθη να διαχειριστεί, μετά την ανάληψη της εξουσίας.
Όπως πλέον γίνεται σαφές ένας εκ των κ.κ. Παπανδρέου – Προβόπουλου ψεύδεται.

Αν πρόκειται για τον Διοικητή της ..........
κεντρικής τράπεζας, τότε η κυβέρνηση οφείλει να του ζητήσει άμεσα να παραιτηθεί και παράλληλα να αναλάβει όλες τις πρωτοβουλίες ώστε ο εν λόγω κύριος να λογοδοτήσει ενώπιον της Δικαιοσύνης με την κατηγορία της βαριάς παράβασης καθήκοντος.
Αν όμως πρόκειται για τον σημερινό Πρωθυπουργό τα πράγματα περιπλέκονται, διότι ο ίδιος άνθρωπος που δήλωνε “άγνοια” του προβλήματος, όχι μόνο δεν έλαβε άμεσα μέτρα ως όφειλε, αντίθετα τον Νοέμβριο του ’09 ανακοίνωσε κοινωνικό πακέτο ύψους 2,5 δις και επί επτά μήνες με τις παλινωδίες του, εναπόθεσε τις τύχες της Χώρας στις εντολές του ΔΝΤ, με τα γνωστά και άγνωστα επακόλουθα.

Κλείνοντας θα συμφωνήσω με την θέση του κ. Πρωθυπουργού ότι πρέπει να γίνει έρευνα σε βάθος για την ανάδειξη – απόδοση ποινικών ευθυνών για όσους με τις πράξεις τους έφεραν την χώρα σ’ αυτό το σημείο.
Μόνο που, αν είναι αληθή τα όσα ο κ. Προβόπουλος διατείνεται, τότε δυστυχώς για σας κ. Πρωθυπουργέ και πολύ περισσότερο για την Χώρα, θα είστε ο πρώτος που οφείλει να λογοδοτήσει.

Υ.Γ

Μετά την χθεσινή αποκάλυψη, με έκπληξη σήμερα διαπιστώνω ότι κανείς δεν έδωσε συνέχεια στο θέμα. Ούτε η Κυβέρνηση ούτε η Αντιπολίτευση ούτε καν αυτός που το ανέδειξε. Γιατί άραγε?...

Παρατηρητής (observer_gr@yahoo.com)