Του Spread ο χαβάς


Γράφει ο Τριαντάφυλλος Καρατράντος


Τελικά, αυτά τα spreads έχουν βαλθεί να τρελάνουν την Ελληνική κοινωνία, δεν εξηγείται αλλιώς η εμμονή τους να μην πέφτουν. Τα υψηλά επίπεδα που στέκουν, έχουν τελματώσει τη χώρα για μήνες σε έναν κρίσιμο, αλλά μονόπλευρο αγώνα, ο οποίος δεν φαίνεται, δυστυχώς, να καταλήγει κάπου.
Αποτέλεσμα; Να μην κυβερνάται η χώρα ομαλώς. Η agenda, σε εσωτερικό και εξωτερικό, είναι μονοθεματική, με έντονο το ενδεχόμενο, όταν και αν σταθεροποιηθεί η κατάσταση, η Κυβέρνηση να βρεθεί αντιμέτωπη με μία Βαβέλ προβλημάτων, τα οποία ήδη έχουν αρχίσει να στοιβάζονται επικινδύνως.
Η αποκλιμάκωση της κατάστασης, μοιάζει με τις μέρες που μετρά ο νεοσύλλεκτος φαντάρος, και μετατίθεται ασκόπως μήνα με το μήνα. Ως τότε όμως; η ανάπτυξη βρίσκεται στην εντατική, η ανεργία αυξάνεται, η εγκληματικότητα εκρήγνυται, και οι Υπουργοί δεν μπορούν να συντονιστούν και να βηματίσουν κυβερνητικά.
Ακόμα και οι μεταρρυθμίσεις, οι τόσο....... αναγκαίες και απαιτούμενες, έρχονται μέσα σε ένα πρωτόγνωρο κλίμα για την Ελληνική κοινωνία, και ειδικά αν πάρουμε δείγμα από το φορολογικό το οποίο συνεχώς υπόκεινται εκπτώσεις και αλλαγές, με την επιτυχία τους να βρίσκεται εν αμφιβόλω.
Τελικά, το μόνο που μας μένει είναι η ψυχανάλυση. Η Κυβέρνηση παίρνει μέτρα, έξω από τη φύση του ΠΑΣΟΚ, όπως η ίδια ομολογεί, η κοινωνία διαφωνεί και διαδηλώνει, η Ε.Ε. στηρίζει διακριτικά, το Δ.Ν.Τ. είναι έτοιμο να θέσει τους δικούς του όρους, σύμφωνα με τον Διευθυντή του, που δεν υπάρχουν σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών, οι κερδοσκόποι δεν πτοούνται, τα spreads καλπάζουν, λεφτά δεν υπάρχουν, δανεικά ψάχνουμε… πολύ φοβάμαι ότι το πιστόλι πάνω στο τραπέζι θα μας γεννήσει αυτοκτονικές τάσεις…