Περί οικονομίσς

Γράφει ο Ντίτορας Χρήστος

Δυστυχώς η οικονομία μας τους τελευταίους μήνες βρίσκεται σε άσχημη οικονομική κατάσταση, και η ανάπτυξη της χώρας μας έχει υποχώρησει. Η κυβέρνηση έχει πάρει κάποια σημαντικά μέτρα τα οποία θα συντέλεσουν στην ανάκαμψη της Ελληνικής οικονομίας. Ωστόσο έχω την άποψη ότι χρειάζεται να ληφθούν και κάποια μέτρα τα οποία θα τονωσουν την αγορά Real Estate.
Ένας απο τους ζωτικούς μοχλούς της οικονομίας είναι η αγορά ακινήτων. Ωστόσο η οικοδομική δραστηριότητα τους τελευταίους μήνες έχει μειωθεί σε σημαντικό Βαθμό. Μπορούμε να δώσουμε ώθηση στην αγορά ακινήτων και ταυτόχρονα στην Ελληνική Οικονομία, θέτοντας κάποια κίνητρα στην αγορά ακινήτων. Ένα μέτρο που θα τόνωνε την οικοδομική δραστηρίοτητα είναι η .....
ρύθμιση μείωση των διοικητικών εξόδων κτλ, για όσους αποφασίσουν να κατασκευάσουν κάποιο ακίνητο μέσα στην επόμενη τριετία. Επιπλέον η μείωση της φορολογίας εισοδήματος σε ποσοστο πχ (20-40%) σε όσους κατασκευάσουν κάποιο ακίνητο. Αυτά τα μέτρα σε συνδυασμό με κάποια άλλα φορολογικά κίνητρα θα έδινα το φιλί της ζωής στην αγορά ακινήτων και η ελληνική οικονομία θα έπαιρνε ένα σημαντικό στήριγμα καθώς θα αποκόμιζε σημαντικά οφέλη, καθώς ένας σημαντικός αριθμός επενδυτών αλλα και ιδιωτών θα έβρισκε την ευκαιρία να κατασκευάσει κάποιο ακίνητο στην Ελλάδα.

Ντίτορας Χρήστος

Ntitoras Christos E-mail: christosnor@hotmail.com