Και τα στοιχεία της φύσης εναντίον του ΔΝΤ


Γράφει ο Μαγια

Οι …«ηφαιστειακοί θεοί» ανέβαλλαν για λίγα 24ωρα τις προγραμματισμένες για σήμερα συζητήσεις των απεσταλμένων των δυνάμεων οικονομικής κατοχής, στην Αθήνα, ίσως για να δώσουν μια τελευταία ευκαιρία στην κυβέρνηση ώστε να ξαναζυγίσει τις ιταμές αξιώσεις τους.

Η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να εξαντλήσει τις δυνατότητες που έχει η χώρα προτού προσφύγει επισήμως στην ολέθρια λύση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Και πρέπει έστω και στο παρά ένα να αποφύγει την προσφυγή σε ένα πρόγραμμα που θα εξυπηρετήσει μόνο τα συμφέροντα των πιστωτών μας και θα μας οδηγήσει σε βαθιά ύφεση, φτώχεια, ανεργία, απώλεια των περιουσιακών στοιχείων και σε εκτός ελέγχου κοινωνικές αναταραχές.

Μπορούμε και μόνοι να συμμαζέψουμε το σπίτι μας. Να χτυπήσουμε τη διαφθορά, τη σπατάλη, την κλεπτοκρατία, την αυθαιρεσία, τα προβλήματα, που δεν τόλμησε να αγγίξει κανένας πολιτικός. Δεν είμαστε όλοι..........
διαπλεκόμενοι και λαμόγια.
Μπορούμε να οργανώσουμε μια τεράστια επιχείρηση εκτάκτου ανάγκης. Να κινητοποιηθεί ό,τι καλύτερο διαθέτει η χώρα, να έρθουν στο προσκήνιο ικανά και έμπειρα τεχνοκρατικά, διοικητικά και πολιτικά στελέχη, που θα αφοσιωθούν στο έργο επανεκκίνησης και ανασυγκρότησης της χώρας.

Εισερχόμαστε όντως σε πολεμική περίοδο, πλην όμως η διάσωσή μας δεν γίνεται από τις δυνάμεις, που μας επέλεξαν ως πειραματόζωα, που θέλουν την Ελλάδα στα γόνατα, ευτελισμένη, έτοιμη προς εξαγορά μισοτιμής.