H μεγάλη αντεπίθεση! ΓΔ:+4,12%!

Επιμελείται ο Anti- Trader

Ενθουσιασμός στο ΧΑ σήμερα και μεγάλη άνοδος μετά τις χθεσινές αποφάσεις στα Ευρωπαικά σαλόνια.Και οι πληροφορίες μας λένε οτι υπάρχουν κι άλλα θετικά στο σακούλι της επόμενης εβδομάδας!
Ο κύκλος των άδικων και κατά βάση αδικαιολόγητων κερδοσκοπικών επιθέσεων φαίνεται να περιορίζεται αν όχι να κλείνει προσωρινά.Απο εδώ και μετά και μέχρι κάτι νέο να συμβεί το πρόβλημα θα είναι για όλους όσους θα δεχτούν στο πετσί τους όσα αποφασίστηκαν με πρόφαση την ενδεχόμενη Ελληνική χρεοκοπία.
Αυτό που έγινε χθες δεν ήταν τίποτε παραπάνω από αυτό που αναμενόταν λογικά.Η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει τουλάχιστον τώρα, η ΕΕ δεν θα διαλυθεί τουλάχιστον ακόμα, και το ΔΝΤ δεν θα χρησιμοποιηθεί με ότι αυτό συνεπάγεται.Ο δανεισμός θα μπεί σε κάποια λογική βάση και τα προβλήματα θα είναι ανάλογα με εκείνα των Ευρωπαίων σε επίπεδο οικονομιών κρατών.
Δεν νομίζουμε οτι......
υπήρχε κάποιος ιδιαίτερος λόγος να γίνει κάτι διαφορετικό και το είχαμε πει οτι η ανησυχία για ΔΝΤ, δεν ήταν όσο μεγάλη λεγόταν.Απλά στις αγορές πρέπει να συμβαίνει μάλλον το μή αναμενόμενο ,γι αυτό και επιχειρήθηκε όλο το κλίμα αδιεξόδου.
Τώρα περιμένουμε μεγάλη αποκλιμάκωση στα spreads από Δευτέρα ενώ είναι βέβαιο όσο κι αν δεν λέχθηκε κάπου πως την επόμενη εβδομάδα βγαίνουμε για δανεικά και μάλιστα αρκετά!
Παρότι δεν φαίνεται ακόμα κάτι τέτοιο, πιστεύω ότι υπάρχει πιθανότητα να δανειστούμε με πολύ κάτω από το 5,5%(350 μ.β), μάλιστα πιθανόν και κάτω από 5%.Όχι γιατί λύθηκαν προβλήματα, αλλά γιατί έτσι θα δοθεί το μήνυμα που πρέπει.Τον πρωθυπουργό τον είδαμε ιδιαίτερα ικανοποιημένο και αυτό λέει πολλά.Ακόμη από την "ανάγνωση" των όσων συνέβησαν και ειπώθηκαν είναι βέβαιο ότι έχουν ληφθεί και άλλες αποφάσεις που σήμερα δεν μπορούσαν να ανακοινωθούν.Κάποιοι βγάζουν το μπλοκ των επιταγών.Φυσικά οι γνωρίζοντες και οι έχοντες πάρει την σωστή πλευρά, έίναι ήδη ανάλογα τοποθετημένοι.Επομένως ούτε οι μεγάλοι οίκοι θα χασουν.
Οι μόνοι χαμένοι είναι για άλλη μια φορά οι αποδέκτες των μέτρων.
Πιστεύω ότι είναι δυνατόν να έχουμε πολύ θετικό κλίμα την επόμενη εβδομάδα που κάθε άλλο παρά μεγαλοβδομάδα θα είναι για το ΧΑ.
Οσο για σήμερα είχαμε ενα μεγαλειώδες τραπεζικό πάρτυ που μάλλον θα συνεχιστεί!
ΕΤΕ 16,00(+8,11%)! ΑΛΦΑ 7,61(9,65%!!) ΕΥΡΩΒ 7,20(+12,68%)!!!, ΠΕΙΡ 6,84(+8,01%)
ΒΙΟΧ 4,43(+7,26%) κλπ.