Από την Τρίτη Σεπτέμβρη, στην Τρίτη του Μάρτη.

Γράφει το Μαύρο Κουβάρι

Σήκω Αντρέα για να δεις,
Το παιδί της αλλαγής ...

ή αλλιώς

"Θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες,
Τρεις του Μάρτη να περνάς,
Και φόρους για τα spreads στους καφενέδες,
Τα κορόιδα που σε πιστέψαν να κερνάς ..."

Ο ΓΕΝΝΑΙΟΣ ΛΑΙΚΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΚΟΙΤΑΕΙ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΚΑΙ BAZEI ΠΑΛΗΚΑΡΙΣΙΑ … τον Πεταλωτή να ανακοινώσει τα νέα μέτρα:
- Δε θα αύξαναν το ΦΠΑ – Αύξησαν το ΦΠΑ.
- Θα έδιναν αυξήσεις πάνω από το πληθωρισμό – Περικοπή Δώρου Χριστουγέννων-Πάσχα, Περικοπή Επιδόματος Αδείας, Γενική και Αδιάκριτη περικοπή επιδομάτων, Πάγωμα Συντάξεων και Μισθών.
- Θα πάγωναν τα τιμολόγια των .......
ΔΕΚΟ και δε θα αύξαναν τους εμμέσους φόρους – Αύξηση τιμολογίων ΔΕΗ, Εκτόξευση των τιμών των καυσίμων.
Λένε ότι τα μέτρα είναι άδικα και έξω από τη φυσιογνωμία τους αλλά ΖΗΤΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ.
«Όταν κάποιος κάνει κάποια παλιανθρωπιά σε κάποιον, έχει την αξίωση ο δεύτερος κάποιος να κατανοήσει την αδήριτη ανάγκη που ωθεί τον πρώτο στη διάπραξη της παλιανθρωπιάς»
Μ. ΚΑΡΑΓΑΤΣΗΣ (στο «10»)
Δυστυχώς, η ρήση του Καραγάτση σχετική μόνο αξία δύναται να έχει. Είχε γραφτεί για παλιανθρωπιά που έκανε ο Μιχαήλ Φουντούκος, ο αυτοαποκαλούμενος «Άρχων του Κόσμου». Ούτε καν ο Καραγάτσης δε θα μπορούσε να φανταστεί τι θα μπορούσε να κάνει στους συμπατριώτες του ο «Άρχων του Παγκοσμίου Σοσιαλισμού». Εξάλλου αν και το «10» βρίθει ερωτικών συνευρέσων, ασελγειών και διαστροφών, τέτοιο «πράγμα» δε θα βρούμε στις σελίδες του.
Ακολουθεί φωτογραφικό ντοκουμέντο όπου ο Λαϊκός Ηγέτης, συμπάσχων με τα βάσανα των ανθρώπων του μόχθου, χορεύει λεβέντικα τη «Δραπετσώνα» των Τριπολίτη-Θεοδωράκη.
ΥΓ. Πώς θα περιγράφονταν η απόσταση μεταξύ της «Τρίτης Σεπτέμβρη» και της «Τρίτης Μάρτη»;
Ως η απόσταση μεταξύ του να ΓΡΑΦΕΙ ο πατέρας ένα κείμενο για «ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ-ΛΑΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ-ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΜΕΡΕΣ» και ο υιός να καταντά να ΔΙΑΒΑΖΕΙ από κειμένου ότι άνθρωποι του μόχθου τον σταματούν στο δρόμο για να του δώσουν το μισθό τους. Συνοπτικά, το μόνο που μένει διαχρονικά το ίδιο είναι ο ΠΑΠΑτζηδισμός των πράσινων ηγετών.
Mavro Kounavi