Διατήρηση αναξιοπιστίας


Γραφει ο Δημήτρης Κακογιάννης


Πριν καλά-καλά συζητηθούν στη Βουλή τα νέα φορολογικά μέτρα που αποφάσισε να επιβάλει μετά πολλών επαίνων η Κυβέρνηση, άρχισαν οι υπαναχωρήσεις για την ικανοποίηση ορισμένων συντεχνιών.

Έτσι, διαβάζουμε ότι εφαρμογή των ταμειακών μηχανών για τα ταξί, τα βενζινάδικα, τα περίπτερα, στις λαϊκές αγορές θα αρχίσουν το 2011.

Από την άλλη όμως τα σαΐνια του Υπουργείου αναγνωρίζουν ότι δαπάνες των παραπάνω κατηγοριών εμπίπτουν στο χτίσιμο του αφορολογήτου ορίου των φορολογουμένων. Πως θα αποδειχθούν χωρίς απόδειξη??

Άρα εδώ κάποιοι από το Υπουργείο ή παίρνουν ληγμένα φάρμακα και δεν ξέρουν τι τους γίνεται ή και το μάλλον βέβαιο δεν μπορούν να τα βάλλουν με τις συντεχνίες και γίνονται έρμαια.

Τις όποιες μεταβολές σε βάρος των εργαζομένων μισθωτών και συνταξιούχων τις εφαρμόζουν άμεσα, και μάλιστα αναδρομικά, πριν ........καλά- καλά τις εξαγγείλουν γιατί εκεί τους «παίρνει».

Επίσης και η επιβολή του ΦΠΑ σε δικηγόρους, συμβολαιογράφους κ.α. αναβάλλεται για το 2011.

Με τέτοια κατακριτέα συμπεριφορά πως μπορεί η Κυβέρνηση να πείσει όχι μόνο στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό που βάλλεται για την αναξιοπιστία της ότι θα νοικοκυρέψει μια άρρωστη κατάσταση ενώ φροντίζει για τη διατήρησή της?

Όταν είσαι κυβέρνηση και φάσκεις και αντιφάσκεις παύεις να εμπνέεις εμπιστοσύνη και στους πολίτες για τους οποίους -υποτίθεται- πως φροντίζεις αλλά και στους ομοτράπεζούς σου του εξωτερικού από τους οποίους ζητάς την όποια στήριξη αφού εκ των πραγμάτων αποδεικνύεις την ανικανότητά σου να εφαρμόσεις μέτρα που θα διορθώσουν την έτσι ή αλλιώς βαλτωμένη οικονομία σου.

Δεν φτάνει μόνο να παρουσιάζεις τις προκλητικές ενέργειες της προηγούμενης Κυβέρνησης για τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, αλλά πείσε και μένα που έχω αγανακτήσει καθώς μου περικόπτεις το εισόδημα σαν να είμαι ο ένοχος των δικών σας οικονομικών εγκλημάτων, πως θα δω άσπρη μέρα.

Ανίκανοι πολιτικάντηδες κακό χρόνο νάχετε !!!!!