Η Σιωπή και τα Χρυσόψαρα


Γράφει ο Τριαντάφυλλος Καρατράντος

Ακόμη και ο κατηγορούμενος για το πλέον απεχθές έγκλημα έχει το δικαίωμα της απολογίας, πόσο μάλλον ο Πρωθυπουργός της χώρας για 5 χρόνια. Ένας πρωθυπουργός ο οποίος χρεώνεται, δίκαια, ένα σημαντικό κομμάτι της τραγικής οικονομικής κατάστασης της χώρας, ένας πρωθυπουργός, το όποιο έργο της κυβερνήσεως του, απαξιώνεται καθημερινά ακόμη και από το ίδιο του το κόμμα. Ο άνθρωπος αυτός, ο οποίος αναθεματίζεται σχεδόν από το σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας, δεν νιώθει την ανάγκη να απολογηθεί, να δώσει τη δική του ερμηνεία στη δημιουργία της κρίσης, να υπερασπιστεί το όποιο έργο του;
Δεν νιώθει την ανάγκη να πει μερικές κουβέντες στο λαό που τον τίμησε δύο φορές με την ψήφο του; Δεν νιώθει την ανάγκη να υπερασπιστεί το κόμμα που τον ανέδειξε στην εξουσία;
Εάν όχι, δυστυχώς για μία ακόμη φορά ένας πολιτικός εφαρμόζει την τακτική του χρυσόψαρου. Άσε τον Έλληνα να βρίσει, κάποια στιγμή θα ξεθυμάνει, και θα βρει άλλον να τα φορτώσει.
Κάποτε έπιανε, μόνο που σήμερα έχει.......... αγριέψει η κατάσταση. Αν δεν απολογηθείς, θα δικαστείς ερήμην. Μην νομίζει ο Κώστας Καραμανλής ότι οι ευθύνες του παρεγράφησαν με την απώλεια της εξουσίας….
Μακάρι σε αυτή τη χώρα οι πολιτικοί να είχαν, έστω και μερικά, ψήγματα πολιτικού εγωισμού και αξιοπρέπειας. Πολλά πράγματα θα ήταν διαφορετικά.