Μέτρα αμετροέπειας

Γράφει ο Δημήτρης Κακογιάννης


Τελικά, μπορεί οι κυβερνήσεις στη χώρα μας να αλλάζουν, όμως η ανεγκεφαλιά μεταβιβάζεται από την μια κυβέρνηση στην άλλη σαν με μετάγγιση, λες και είναι συγκοινωνούντα δοχεία.

Πέρυσι είχαμε την έκτακτη εισφορά του Μάγιστρου Παπαθανασίου στα εισοδήματα του 2007 που από τα δικαστήρια κρίθηκε αντισυνταγματική, τώρα έχουμε τα νέα φορολογικά μέτρα που προβλέπουν :

«Όταν οι δαπάνες -με αποδείξεις-είναι λιγότερες από τις απαιτούμενες, ο φορολογούμενος επιβαρύνεται με ποσοστό φόρου ίσο με το 10% του ποσού των δαπανών που υπολείπεται», τη στιγμή που βασικά έξοδα όπως ............δαπάνες ρεύματος, τηλεφώνου, ύδρευσης, ασφάλιστρα αυτοκινήτων, εισιτήρια, δεν υπολογίζονται, δεν αναγνωρίζονται.

Δηλαδή με λίγα λόγια ποινικοποιείται η ιδέα της οικονομίας. Ακριβώς έτσι.

Αν δεν ξοδέψεις όσα προβλέπουν οι άμυαλοι ανεγκέφαλοι σοφοί του Υπουργείου Οικονομικών, δεν φτάνει μόνο που θα καταβάλεις το φόρο που σου αναλογεί, αλλά θα πρέπει να πληρώσεις πρόστιμο, επειδή δεν ξόδεψες και σκέφτηκες να βάλεις κάτι στην άκρη μήπως σου χρειασθεί -χτύπα ξύλο- για κανένα φακελάκι.

Σ αυτές τις επιτροπές που συγκροτούνται προκειμένου να ασχοληθούν και να προτείνουν μέτρα σε βάρος των φορολογουμένων, άραγε υπάρχει γιατρός που να πιστοποιεί την νοητική τους κατάσταση, αν παίρνουν ληγμένα φάρμακα, αν έχουν ισορροπημένη ζωή, ή τους πληρώνουν όλο το χρόνο για να εκφέρουν γνώμη μια φορά το χρόνο και αυτή να είναι «μπαρούφα»???

Η παραπάνω παράγραφος που όπως φαίνεται θα απασχολήσει τον Δικηγορικό Σύλλογο με προσφυγή του σε δικαστική επανεξέταση, θα έλθει με τη σειρά της να αποδείξει τα «άδηλα και τα κούφια» της σοφίας κάποιων χαραμοφάηδων σκερβελέδων που νομίζουν πως με τις βλακείες τους προσφέρουν και καμαρώνουν γι αυτό.

Από την άλλη εν τω μεταξύ πισωγυρίζουνε , και εξαιρούνε από τα μέτρα που τόσο καιρό μας έτρωγαν τα αυτιά επαγγελματίες, που ενώ οι δαπάνες γι αυτούς αναγνωρίζονται για το «χτίσιμο» του αφορολογήτου, δεν υποχρεούνται σε έκδοση αποδείξεων, όπως οι εκμεταλλευτές ταξί, φορτηγών δημόσιας χρήσης, βενζινάδικα, περίπτερα, πρακτορεία ΠΡΟ-ΠΟ, οι λιανοπωλητές, οι αρχιτέκτονες και οι πολιτικοί μηχανικοί.

Είναι να μη γινόμαστε το περίγελο της Ευρώπης?

Γιαυτό είπε και ο υποψήφιος των Συντηρητικών στην Αγγλία Ντ. Κάμερον πως στην Ελλάδα είναι καλά να πηγαίνεις για διακοπές, όχι για να παίρνεις οικονομικές συμβουλές.