Το Ευρωπαϊκό DNA του Σεντρίκ Καντέ


Έχουμε μια τάση να τα μεγαλοποιούμε όλα εδώ στο Ελλάντα. ‘Πρέσβης’, ’Μόνο εσύ’, ΄ευρωπαϊκό κοστούμι’, DNA, χρωμοσώματα και π....... μπλε. Ότι μαλακία μπορεί να κατεβάσει το μυαλό του δημοσιογράφου για να πουλήσει φύλλα και οπαδιλίκι. Δηλαδής, ποιά φανέλα μεταμόρφωσε πάλι τον Παναθηναϊκό, τι συνδέει ετούτη την ομάδα με εκείνη του Γουέμπλει ή του Αμστερνταμ;;; Μέχρι και ότι η Ρόμα είναι η καλύτερη ομάδα στον κόσμο ειπώθηκε. Ό΄τι να ‘ναι δηλαδή.

Η νίκη βέβαια ήταν σημαντική , η ανατροπή δε εντυπωσιακότατη. Φοβερά ψυχικά αποθέματα. Σίγουρα θα βοηθήσει ψυχολογικά ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Από μπάλα τίποτα ιδιαίτερο. Ο Νιόπλιας επιτέλους πιο ορθολογικός και αρκετά πιο κωλόφαρδος. Ο Σιμάο επροσπέλαστος (τα έχουμε πει σε αυτά τα ματσάκια είναι μανούλα). Μακράν ο κορυφάιος. Ο Νίνης δεν μπορεί να παίξει δεξί χαφ. Το παιδί δεν έχει ούτε ταχύτητα αλλά ούτε εκρηκτικότητα που χρειάζονται για τη θέση, και αμυντικά έμπαζε πανταχόθεν. Παρότι δεν είμαι και μεγάλος φαν, ο Σάλπι είναι ο .......
καλύτερος που έχουμε για αυτή τη θέση τη δεδομένη στιγμή. Απαράδεκτος ο Καντέ και ο Σπυρόπουλος. Ελπίζω το γκολ του Λάζαρου να μη του δώσει πάλι φανέλα βασικού για τη Τούμπα.
Τέλος, δεν μου φάνηκε άσχημη ιδεά η χρησιμοποίηση Σιμάο και Καραγκούνη στο κέντρο. Ό Κάρα τρέχει τουλάχιστον περισσότερο από τον Κατσουράνη (άσε που τον γλυτώνουμε και απο τη χρησιμοποίηση του πιο μπροστά, ε;). Ελπίζω ο Νιόπλιας να το σκεφτεί σοβαρά (κυρίως σε ματσάκια με μικρούς) και όχι μόνο σαν λύση ανάγκης όταν η ομάδα είναι πίσω στο σκόρ.
ΥΓ. Φοβερές οι δηλώσεις του Βγενό περί προδοσίας από όσους κάνουν κριτική και απο τον Θανάση για το εγχειρίδιο του καλού Παναθηναικού. Εις αναζήτησην πράσινων προβάτων λοιπόν.
ΥΓ 2. Α ρε Μιλανάρα που κατάντησες. Να τα δίνεις όλα στον αγώνα απένατι σε μία Μάντσεστερ που ήταν πολύ μέτρια και στο τέλος να γράφει 2-3. Να χάνεις το κέντρο απο τον Φλέτσερ τον Σκοούλς και τον Παρκ. Αμά αυτό δεν είναι κατάντια τότε τι είναι;; (Φαβάλι μη παίξεις αριστερό μπακ και στο Ολντ Τράφορντ pleaseeee!)
Κατενάτσιο