ΠΕΡΙ…..ΚΕΚΗ και ΕΡΤ Ο ΛΟΓΟΣ


Γράφει ο Λυσίας

Επικαλείται, λέει, το συμβόλαιό του, ο εντεταλμένος σύμβουλος της ΕΡΤ ο Κώστας Κέκης. Και δεν παραιτείται. Και κοροΐδο είναι; Διακόσιες εβδομήντα χιλιάδες.... Καλά διαβάσατε. 270.000 ευρώ, εισπράττει ο κύριος αυτός.
Παραπάνω αποδοχές και από τον πλανητάρχη Μπαράκ Ομπάμα έχει. Το αφήνουν τέτοιο μέλι; Φεύγουν από τέτοια ¨ κυψέλη¨;
Και αυτός, οφείλει την παρουσία του και την ύπαρξή του στον χώρο, στον Δημήτρη Παπαναγιώτου…. Στον άνθρωπο με τα πολλά ¨ αμαρτήματα¨. Μιάς και σε τέτοιους, σαν τον Κέκη, πάντα γενναιόδωρος ήταν, ο πρώην διευθυντής του Γραφείου Τύπου, του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου.
Ποιος είναι ο Κέκης; Ένας τύπος παρατρεχάμενος του Νίκου Μαστοράκη. Μόλις ο Νίκος έφυγε Αμερική, ο Κέκης την έπεσε πλάϊ στον Βαγγέλη Μπίστικα, τον θαυμάσιο αυτόν δημοσιογράφο, ο οποίος τον προσέλαβε στην ΕΡΤ. Παρατρεχάμενο στις Ειδήσεις.
Κατάφερε στην τότε, μεταπολιτευτική αναμπουμπούλα και αναρριχήθηκε.
Και το 1979-80, βλέποντας την ..........
αλματώδη άνοδο του Ανδρέα και την επερχόμενη, σίγουρη αλλαγή, έδωσε μια εκπομπή στον Παπαναγιώτου, το ¨ Κάθε Σάββατο ¨, με την δέσμευση ο τελευταίος να τον προσλάβει στην ¨Καθημερινή¨ ως ανταποκριτή της, στις Βρυξέλλες. Έτσι, ¨ δημοσιογραφικά¨ επιβίωσε.
Το 1981, ο Σωτήρης Κωστόπουλος, γνωρίζοντας την προέλευση του εν λόγω κυρίου, τον απομάκρυνε από την ΕΡΤ.
Και από τότε χάνονται τα ίχνη του….Ανταποκριτής της ¨ Καθημερινής¨ και κατά καιρούς, μετά την καλή συνάδελφο Εμη Κροκίδη, ανταποκριτής και της ΕΡΤ.
Ώσπου ο κύριος συνταξιοδοτείται.
Στις αρχές του 2000, επί διοίκηση του κ. Στάγκου και με παρέμβαση του Παπαναγιώτου, ο κ. Κέκης, συνταξιούχος όντας, προσλαμβάνεται ως εντεταλμένος σύμβουλος στον τέταρτο όροφο του ραδιομεγάρου.
Και από τότε, μέχρι σήμερα ( επί Γεωργίου Παπανδρέου ) απολαμβάνει τον παχυλότατο ( υπερφουσκωμένο θα έλεγα) μισθό του. Αυτά για την ιστορία….
Διότι ως μπανανία, έχουμε και τέτοια ¨ ιστορικά¨ πρόσωπα.

ΛΥΣΙΑΣ