Κινητοποιήσεις-"η ταλαιπωρία ειναι προσωρινή, το όφελος για πάντα"

Γράφει ο Γιώργος Σαρρής

Καταπληκτικό στιγμιότυπο στη ΝΕΤ το πρωί.Μετά από ένα ζάπινγκ στα διάφορα πάνελ όπου γίνεται ο σχετικός σκοτωμός, καταλήγω στη ΝΕΤ.Στο ένα παράθυρο ο εκπρόσωπος των αγροτών στην Αλαμάνα, στο άλλο κάποιος εκπρόσωπος εμπόρων νομιζω, στην AGROTIKA.Ο έμπορος διαμαρτύρεται για το κλείσιμο των δρόμων, με φόντο πίσω του καλογυλισμένα τρακτέρ σε όλα τα χρώματα, ενώ ο αγρότης εξηγεί την αναγκαιότητα της ύπαρξης των αγροτών ως πραγματικά παραγωγικής τάξης, στην κοινωνία και στην οικονομία.
Ρωτάει ο έμπορος τον αγρότη."Νομίζετε ότι με το κλείσιμο των δρόμων κάνετε καλό στην οικονομία;"
Και απαντά σοφά ο αγρότης:
"Έχετε δει όπου υπάρχουν έργα στους δρόμους, που γράφουν 'η ταλαιπωρία ειναι προσωρινή, το όφελος για πάντα;'Αυτή είναι η απάντησή μας". Οπότε 1-0!
Σπεύδει ένας από τους δύο δημοσιογράφους να χλευάσει την απάντηση με κάτι του στυλ "έλα τώρα ,τι είναι αυτά κλπ.", και .........ξαναμιλάει με τον σοφό απλό του τρόπο ο αγρότης.
"Κύριε Λυριτζή εσείς κάνετε παροχή υπηρεσιών και πληρωνόσαστε καλά γι αυτό.Χωρίς την παροχή υπηρεσιών που κάνετε, ζεί ο κόσμος.Χωρίς φαΐ ζεί;" 2-0 και συνεχίζουμε.
Ξανά διαμαρτύρεται ο έμπορος λέγοντας: "Δηλαδή για να ζήσετε εσείς πρέπει να πεθάνουμε εμείς;"(Καλό το επιχείρημα, παραλίγο σκοράρισμα).Όμως ο αγρότης ξαναπαίρνει την πάσα και τους τελειώνει λέγοντας.
"Κύριε μου επειδή βλέπω κι έχετε τρακτέρια πίσω σας για πούλημα(τα γυαλιστερά στην έκθεση AGROTIKA που λέγαμε), να ξέρετε πως αν δεν υπάρχουμε εμεις, τα τρακτέρια σας θα τα κρεμάτε σε λίγο στους τοίχους για να τα βλέπουνε γιατί που θα τα πουλήσετε;;;..."
Αυτό είναι και το 3-0 , έτσι απλά και σταράτα χωρίς πολλά.
Οι 2 δημοσιογράφοι τέλειωσαν το παιχνίδι εκεί με σκυμμένα κεφάλια και έτρεξαν στο επόμενο θέμα.
Η απλότητα ειναι σοφία , τι να κάνουμε;

Y.Γ,Ο πίνακας είναι του Maurice de Vlaminck (4 April 1876 – 11 October 1958)