Τελικά είμαστε αδιόρθωτοι…


Γράφει ο Μαγια


Συνεχίζετε να …γράφετε τον Πρετεντέρη και τον Αλαφούζο και να τα χώνετε στην κυρα-Αγγελική και τους ομοίους της. Κακό του κεφαλιού σας!

Προσέξτε γιατί τα έχουν πάρει στο κρανίο και είναι πιθανό να σας …φωνάξουν στην …κομαντατούρ!

Αυτή «η υπεραντίδραση, γράφει η «Καθημερινή» υπάρχει ο κίνδυνος να οδηγήσει σε αντιγερμανική υστερία, …σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία, κατά την οποία η Αθήνα ζητεί έμπρακτη στήριξη από τους εταίρους στην Ε.Ε. έλληνες πολιτικοί δεν περιορίστηκαν να στηλιτεύσουν το περιοδικό, FOCUS, αλλά στράφηκαν ευθέως κατά της Γερμανίας, είτε..........
χρησιμοποιώντας απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς είτε υπενθυμίζοντας τη ναζιστική Κατοχή».

Ανήκουστο να υπάρχουν πολιτικοί, που να ...βγάζουν γλώσσα, όπως οι Φ.Πετσάλνικος: «Εμείς τα τελευταία 40 χρόνια πήραμε δύο Νομπέλ Λογοτεχνίας κι έχουμε στον τομέα της δημιουργίας πολλά πρόσωπα με διεθνή ακτινοβολία, όπως ο Χατζιδάκις, ο Θεοδωράκης και άλλοι. Αυτοί, μια χώρα 85 εκατομμυρίων, τι έχουν να επιδείξουν; Μπας και βγάλαν κανένα νέο Μπετόβεν και δεν το πήραμε χαμπάρι;».

Π. Παναγιωτόπουλος: «Αν η Ευρώπη σήμερα είναι ελεύθερη και δημοκρατική είναι γιατί εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνες και Ελληνίδες έδωσαν τη δική τους μάχη όταν έπρεπε, για να σταματήσουν τον ναζισμό και τον φασισμό».

Νικ. Κακλαμάνης: «Μας χρωστάτε τα Καλάβρυτα, μας χρωστάτε το Δίστομο, μας χρωστάτε 70 δισ. από τα ερείπια που μας αφήσατε».

Πέτρος Ευθυμίου: «Η Γερμανία αντί να δείχνει έτσι το δάχτυλο της Αφροδίτης της Μήλου, πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι έχει καθίσει η ίδια πάνω στο δάχτυλο».

(Μεταξύ μας, η καλλίτερη ατάκα)



Τελικά είμαστε αδιόρθωτοι. Αγνοούμε ότι, η Γερμανία είναι «η πιο πλούσια και δυνατή χώρα» και ως τέτοια μπορεί να κάνει και να λέει ό,τι γουστάρει. Nα μας δείχνουν προτεταμένο το δάχτυλο, να μας αποκαλούν απατεώνες.

Θυμηθείτε, οσονούπω ο Πρετεντέρης, θα μας καλέσει να κατεβάσουμε τα βρακιά…

Είδατε, με πόση αναίδεια επέπληξε τον πρόεδρο της Βουλής, γιατί …τόλμησε να καλέσει τον γερμανό πρέσβη για να διαμαρτυρηθεί; Σε μας πάντως συνέστησε να είμαστε προσεκτικοί απέναντι στους Γερμανούς γιατί "αν...παραταθεί αυτή η κατάσταση την έχουμε άσχημα".

Τι υπαινίσσεται ο Πρετεντεράκος;

Τι υπονοεί η «Καθημερινή», όταν γράφει για «άδηλες, μεσοπρόθεσμα, συνέπειες για την ευρισκόμενη σε δεινή οικονομική κατάσταση Ελλάδα»;

Καλά, καλά, καταλάβαμε…Εχουν πάρει πολύ σοβαρά το ρόλο τους.



Σ.Σ. Τα όποια μηνύματά σας να είναι ευρηματικά.