Κινητοποιείται η Ομογένεια


Γράφει ο Μαγια


Την ευαισθητοποίηση των δυνάμεων της ομογένειας για τη στήριξη της χειμαζόμενης ελληνικής οικονομίας, ζητάει ο συντονιστής του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) Περιφέρειας Ηνωμένων Πολιτειών, Θεόδωρος Σπυρόπουλος. Για τον σκοπό αυτό προτείνει την έκδοση ομογενειακών ομολόγων.

Ηδη έχει ενημερωθεί η ελληνική κυβέρνηση, αλλά το θέμα έχει «σκαλώσει» επειδή (άκουσον, άκουσον!) μετά τον παροπλισμό της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού υπάρχει κενό και «δεν μπορούν να ληφθούν αποφάσεις, καθώς η δράση και τα προγράμματα του ΣΑΕ σχετίζονται άμεσα με την Ελληνική Πολιτεία».

Απίστευτο; Κι όμως ελληνικό!
Ο κ. Σπυρόπουλος επισημαίνει ότι, «η Ελλάδα διανύει ίσως μία από τις κρισιμότερες περιόδους της νεοελληνικής μεταπολεμικής ιστορίας. Τα ολοένα και αυξανόμενα αρνητικά για την Ελλάδα δημοσιεύματα του ........
διεθνούς Τύπου προκαλούν προβληματισμό και αγωνία. Η ευθύνη όμως είναι συλλογική. Είναι εποχή που πρέπει να διερωτηθούμε τι μπορούμε εμείς να προσφέρουμε στην Ελλάδα και όχι το τι η Ελλάδα μπορεί να προσφέρει στην Ομογένεια», τονίζει χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι «ας ρωτήσουμε τη συνείδησή μας το τι οφείλουμε στην πνευματική και φυσική μας πατρίδα».

Ο καταγόμενος από τα Καλάβρυτα ομογενής, πιστεύει ότι, «η πρόταση για την έκδοση ομογενειακών ομολόγων, θα βρει ανταπόκριση στους ομογενείς κυρίως για συναισθηματικούς λόγους, αλλά ακόμη και για ωφελιμιστικούς εάν οι όροι είναι συμφέροντες