Καλά που μίλησε και ο Κον Μπεντίτ.

Γράφει ο Δημήτρης Κακογιάννης

Πρόσφατα, σε συζήτηση στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου ο πράσινος Ευρωβουλευτής κ. Ντάνι Κον Μπεντίτ μας εξέπληξε ευχάριστα με τη απροκάλυπτη υπερασπιστική υπέρ της Ελλάδας θέση που ανέπτυξε απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο της Ευρωπαικής Επιτροπής Ε. Μπαρόζο λέγοντας «Πού είναι η πρωτοβουλία της Επιτροπής για να λυθεί το κυπριακό ώστε να ελαφρυνθεί το ΑΕΠ της Ελλάδας από το βάρος αυτής της ηλίθιας και βλακώδους εμπλοκής που θα πρέπει επιλύσουν ως Ευρωπαίοι; Τι έκανε η Επιτροπή; Μηδέν, απολύτως τίποτα» κατέληξε ο κ. Μπεντίτ. Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ τόνισε «θα σας δώσω μία συμβουλή. Ένα από τα προβλήματα της Ελλάδας είναι ο προϋπολογισμός της για την άμυνα. Το 4,3% του ελληνικού ΑΕΠ πηγαίνει στην άμυνα. Το πρόβλημα είναι η Κύπρος και οι σχέσεις με την Τουρκία».

Εδώ ακριβώς είναι καθώς φαίνεται το ......μυστικό.

Σε τι ποσό αντιστοιχεί αυτό το ποσοστό του 4,3% του Ελληνικού ΑΕΠ???

Ποιος ωφελείται από αυτό το ποσό??

Σίγουρα όχι οι ιθαγενείς που παρεπιδημούν στη Ελλάδα. Είναι για αγορές εξοπλισμών που μας πουλάνε «ασμένως» οι φίλοι και σύμμαχοί μας πρώτα οι Αμερικανοί και από κοντά οι Ευρωπαίοι, Γάλλοι και κυρίως Γερμανοί για να εισπράττουν και να ενθυλακώνουν τεράστια ποσά σε βάρος της οικονομίας μας.

Τα ποσά αυτά τεράστια για τις δυνατότητες του δικού μας προϋπολογισμού θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν είχαν την θέληση οι περί ου ο λόγος φίλοι, σύμμαχοι και προμηθευτές μας και αποφάσιζαν να αναλάβουν αυτοί ως θα όφειλαν να εγγυηθούν τα σύνορά μας ως σύνορα μιας ενωμένης «υποτίθεται» Ευρώπης.

Αλλά προφανώς δεν θέλουν να χάσουν ένα σημαντικό πελάτη, μια αγελάδα που την αρμέγουν επί χρόνια και σταματημό δεν έχουν.

Εμείς πάλι από την άλλη μεριά προκειμένου να αντεπεξέλθουμε στις δανειακές μας υποχρεώσεις ξαναδανειζόμαστε από αυτούς τους ίδιους για να πληρώσουμε τα χρωστούμενα και έτσι μοιάζουμε με το σκύλο που κυνηγά την ουρά του.

Βέβαια δεν αγνοούμε τις δικές μας «λαμογιές» από τους εκάστοτε «επιτήδειους» που τους ψηφίζουμε για να χειμάζουν σε κρατικά πόστα που «διαχειρίζονται» κατά το δοκούν και σε όφελός τους κρατικά κοντύλια, ανεξέλεγκτοι, απυρόβλητοι, που πίνουν τις σαμπάνιες τους εις υγεία των κορόϊδων.

Είναι αυτοί που δίνουν στους Γερμανούς το δικαίωμα να λοιδωρούν τους Έλληνες ως συλλήβδην απατεώνες στη ευρωπαϊκή οικογένεια, να μας θίγουν την όποια εθνική μας αξιοπρέπεια και το μόνο που δεν κάνουν είναι να ζητούν την ανασύσταση του Γ΄Ράϊχ, και να εισβάλλουν με τις μηχανοκίνητες μεραρχίες τους και τον βηματισμό της χήνας για να ισοπεδώσουν ό,τι απέμεινε όρθιο από την προηγούμενη Κατοχή εξαιτίας της οποίας ακόμα χρωστάνε αποζημιώσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων Ευρώ για τις οποίες αυτοί μεν κάνουν την «πάπια» και εμείς τον μαλ..