ΚΑΙ Ο ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΣ ΘΕΛΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΟΥ


ΙΔΕΟΓΡΑΜΜΑ


Ήταν να μην τους κατσικωθεί ο Καρνάβαλος εκεί στη Γραμματεία Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων που προϊσταται ο Δημήτρης Γεωργακόπουλος, που τον θεωρούσαμε ότι είναι συνετός και σοβαρός άνθρωπος. Από τη στιγμή που μπαστακώθηκε στη Γραμματεία του ο τραγικός βασιλιάς Καρνάβαλος εκκενώνει ότι του περάσει απ’ το μυαλό και έτσι μας έσφιξε τα γάλατα με τις αποδείξεις. Και πόσα θέλει να μας τρελάνει ενδεικτικά;

1. Ένας άνθρωπος που βγάζει συνολικά 8.000 το χρόνο, δηλαδή 667 ευρώ το μήνα, πρέπει να προσκομίσει αποδείξεις 800 ευρώ, άρα να μη φάει και να μην πληρώσει τις υποχρεώσεις του για ......
1,5 μήνα περίπου, επειδή είστε απρόθυμοι/ανίκανοι να βρείτε τους φοροκλέφτες.Αν μάλιστα είναι παντρεμένος, η γυναίκα του πληρώνει άλλα 800 ευρώ σε αποδείξεις , οπότε καταδικάζονται σε πείνα τριών μηνών. Το επόμενο ποιό θα ήταν κ. Γεωργακόπουλε μας να ξανανοίξετε τη Γιάρο ή τη Μακρόνησο και να στείλετε τον κόσμο με τα παιδιά του εκεί και να τους σιτίζοντας τους δωρεάν ως φιλάνθρωπος ενόσω θα πληρώνουν φόρους;.

2. Ένας άλλος φορολογούμενος με συνολικό εισόδημα 10.000 ευρώ το χρόνο, ήτοι 833 ευρώ το μήνα, χρειάζεται αποδείξεις αξίας 1000 ευρώ, δηλαδή μισθό 1,5 μήνα περίπου χωρίς να ανταποκρίνεται στις ανελαστικές υποχρεώσεις τους. Για την ομάδα αυτή των ψηφοφόρων ο κ. Γεωργακόπουλος θα έρθει σε συνεννόηση με τις κατά τόπους ιερές μητροπόλεις για να ενταχθούν στα σισίτια που προσφέρονται από τους ιερούς φορείς;. Και αν είναι μεγαλύτεροι σε ηλικία θα λειτουργήσει το φαινόμενο του κοινωνικού αυτοματισμού, ώστε να οδηγηθούν σε θανάτωση;.

Σε τελική ανάλυση κ. Γεωργακόπουλε, έχουμε καμιά ελπίδα να σοβαρευτεί η γραμματεία σας και να δούν οι μανδαρίνοι-εισηγητές σας ότι οι φορολογούμενοι είναι άνθρωποι με ανάγκες και όχι απλά νούμερα. Μήπως πρέπει οι συμβουλάτορες σας να μην κρίνουν εξ ιδίων τ’ αλλότρια, και να συνειδητοποιήσουν την κοινωνική έκρηξη που πρόκειται να επέλθει και να σαρώσει και τους ίδιους αλλά και εσάς, που σας έχουν παρασύρει σε χονδροειδή λάθη;.

Αποφύγετε την παγίδα τους γιατί σας έχουν εκθέσει ανεπανόρθωτα. Δεν το αξίζετε. Βάλτε την απλή λογική σας να λειτουργήσει χωρίς να τους ακούτε.