Τα …σαρακοστιανά της Πάτρας


Γράφει ο Μαγια


Μαύρα μαντάτα για το νέο λιμάνι της Πάτρας. Παγώνουν λόγω έλλειψης κονδυλίων οι εργασίες για την κατασκευή του γ΄ τμήματος, όπερ σημαίνει ότι, η εμπορική δραστηριότητα θα συνεχίσει να διεξάγεται από τις εγκαταστάσεις του παλιού λιμένα.

Αντιδράσεις προς το παρόν δεν έχουν εκδηλωθεί από τους προεστούς των Πατρών, παρότι αντιλαμβάνονται πολύ καλά πως μια τέτοια εξέλιξη ακυρώνει τον σχεδιασμό τους για την πτώση των συρματοπλεγμάτων και την απόδοση των χώρων του σημερινού λιμανιού στην πόλη.

Να ήταν μόνο αυτό! Ούτε οι χώροι του στρατοπέδου του ΚΕΤχ και του ............πεδίου βολής της Αρόης, πρόκειται να παραχωρηθούν

Μόλις την περ. βδομάδα έγινε γνωστό ότι, το υπουργείο Άμυνας δεν έχει τέτοιο σκοπό, αφού ο δήμος δεν έχει εκπονήσει σχέδιο αξιοποίησης των χώρων!..

Στο θέμα πήρε θέση ο Δήμαρχος Α. Φούρας, χθες βράδυ, μιλώντας στην τελετή λήξης του Καρναβαλιού: Καλώ -είπε- τον Ευάγγελο Βενιζέλο να προχωρήσει στην παραχώρηση του πεδίου βολής, ώστε εκεί να βρει στέγη το Καρναβαλικό Πάρκο της πόλης. Δηλαδή, την ώρα που καιγόταν ο καρνάβαλος, εν μέσω γενικής ευθυμίας και ευφορίας ο Α. Φούρας, …εμπνεύσθηκε το σχέδιο αξιοποίησης του χώρου.Το άκρον άωτον της ελαφρότητας.

Δεν παρέλειψε πάντως να εξαγγείλει εκ νέου τον Οργανισμό του καρναβαλιού. Επί δύο ολόκληρα χρόνια …προσπαθούν με τον «φρου-φρου κι αρώματα» αντιδήμαρχο πολιτισμού, αλλά ο Οργανισμός παραμένει όνειρο θερινής νυκτός, παρά το γεγονός ότι αποτελεί αδήριτη ανάγκη ώστε να δοθεί νέα πνοή στον κουρασμένο θεσμό του πατρινού καρναβαλιού.

Πριν λίγους μήνες έγιναν θέμα στην Πάτρα οι μεθοδεύσεις του …«φουριστάν» για τη στελέχωση του Οργανισμού (που θαααα φτιάξουν) με κολλητούς τους.

Τι νομίζετε ότι, τους απασχολεί ως δημοτική αρχή; Μόνο το βόλεμα και οι μάσες των δικών τους!

Και με την ευκαιρία, το νέο μήνυμα- χαστούκι στον Φούρα, ήρθε την Πέμπτη, στον «χορό του δημάρχου». Ελαμψαν δια της απουσίας τους εκτός από τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ο νομάρχης Δ. Κατσικόπουλος και οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, πλην ενός, του Θ. Παπαδόπουλου (ευυπόληπτου μέλους του …φουριστάν).