Κράτος πρόνοιας του Κεφαλαίου !!!!


Το θράσος μιας υπερχειλίζουσας ευφυΐας απέναντι στην σιωπή των αμνών! . Για την μεταξύ του mister Mig και του κ. Χατζηνικολάου κουβέντας ο λόγος. Μιας ώρας παπαρολογιών για να τονιστεί το εξής, αλλά κυρίαρχο “ένα”. Ο κρατικός καπιταλισμός! Το ξεστόμισε ο κ. Βγενόπουλος για να το εκλάβει ο κ. Χατζηνικολάου ως αριστερό σύνθημα!! Δηλαδή μετονόμασε για να τύχει κοινωνικής αποδοχής ο πρώτος τον καζινοκαπιταλισμό του νεοφιλελευθερισμού σε κρατικό καπιταλισμό της κρατικοδίαιτης επιχειρηματικής…αθωότητας, ακούστηκε στ’ αυτιά του δεύτερου περίπου ως Λενινιστική επανάσταση, άρα υποχρεούμαστε εμείς να την αποδεχτούμε ως υπερούσια λύση! Μόλις τώρα και ως παράπλευρη ενημέρωση έγινε απολύτως σαφές τι ακριβώς σημαίνει η αντικατάσταση των συλλογικών από τις ατομικές συμβάσεις εργασίας. Την επί «ίσοις όροις» διαπραγμάτευση μεταξύ των κ. Βγενόπουλου και Χατζηνικολάου για την πρόσληψη του δεύτερου στις επιχειρήσεις του πρώτου, δίχως αυτός ευθύς εξ’ αρχής να έχει δηλώσει πως θα είναι ό,τι ο κύριος και θεός του θα ήθελε να είναι!! Το άλλο με τον Τοτό το έχετε ακούσει;

Στο κυρίως πιάτο τώρα. Αυτό του .........
κρατικού καπιταλισμού. Το πώς ακριβώς έχει στα εξ ων συνετέθη αναλυθεί από τον κ. Βγενόπουλο αλλά και τον κάθε κ. Βγενόπουλο αυτή η εύηχη συμπύκνωση μιας άθλιας μηχανής στην πράξη, είναι σε όλους γνωστό. Συστήνουμε ένα κορσότσιουμ τραπεζών το οποίο θα εγγυάται την οικονομική αιμοδοσία του δυσθεώρατου έργου που θα αναληφθεί και αφού προηγουμένως αυτές θα έχουν δια της ληστρικής διαφοράς των επιτοκίων αφαιμάξει έναν λαό. Επ’ αυτού οικοδομούμε τις υπερτιμολογήσεις του έργου για να καλυφθούν από τις δημόσιες επενδύσεις (χρήματα των φορολογουμένων δηλαδή) οι ανάγκες πλουτισμού των πολιτικών χορηγών του, αλλά και του ποσού που υποτίθεται πως από τις τράπεζες θα διατεθεί. Το έργο ολοκληρώνεται κοστίζοντας το τριπλάσιο ποσό του αρχικού προϋπολογισμού (μετρό αττική οδός για παράδειγμα) για να το εκμεταλλευτεί «εις» ο οποίος ουδέν συνεισέφερε (Χόχφτιφ) στην κατασκευή του ειμή μόνον την περιφορά ως επιταφίου του ονόματός του.
Kαι το χείριστο. Οι θέσεις εργασίας που τελικά εξασφαλίστηκαν δια μέσου του συγκεκριμένου έργου βρίσκονται σε πλήρη αναντιστοιχία με το ύψος της επένδυσης και φυσικά τα τεράστια κέρδη που έχουν παραχθεί… Μια άλλη οικονομική πιρουέτα του … κρατικοδίαιτου καπιταλισμού είναι οι εκποιήσεις (ξεπούλημα τις ονομάζει ο λαός) δημοσίων φιλέτων που έχουν χτιστεί πάνω σε ποταμούς λαϊκού αίματος και ιδρώτα και αφού προηγουμένως με πολιτικές δράσεις έχουν πλήρως απαξιωθεί. (ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΟΛΠ και η Ολυμπιακή του κ. Βγενόπουλου). Για να συγχωνευτούν στην συνέχεια (Βγενόπουλος Βασιλάκης) συνιστώντας ό,τι δια των οικείων ΜΜΕ λοιδορούσαν ή κατήγγειλαν πριν. Αιμοσταγή Μονοπώλια.

Όχι κ. Βγενόπουλε. Αν ο συνομιλητής σας αγνοεί παντελώς τι ο σοσιαλισμός πρεσβεύει για να σας επαναφέρει στην εκ των πραγμάτων (και όχι στα της νέας τάξης πραγμάτων) τάξης σας, προκειμένου να αποκαλυφθεί το ποιος και περί τίνος ομιλεί, δεν σας δίνει το δικαίωμα να βαφτίσετε το κρέας ψάρι για να το κάνετε νηστίσιμο. Επειδή ο λαός ανεξαρτήτως της πολιτικής του θέσης ή της μόρφωσής του, αντιλαμβάνεται τα πάντα αν όχι εκ της εμπειρίας του εξ ενστίκτου. Και θα το δηλώσει δια της οργής του αύριο. Στην πάνδημη αντίστασή του..

Ευγένιος Ανδρικόπουλος

eandrik@otenet.gr