ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ (που δεν βγάζει γέλιο)

Γράφει ο Κων/νος Δρακάτος

Κάποτε, που λέτε, η Κυβέρνηση που βρισκόταν τότε στην εξουσία και παραμονές εκλογών -τι σύμπτωση- αποφάσισε να μονιμοποιήσει, στο Δημόσιο φυσικά, 46.000 εκτάκτους. Τι ποιο απλό πράγμα για μια "ισχυρή" και εκλεγμένη -που σημαίνει ότι θέλουμε κάνουμε- Κυβέρνηση.

Έφτιαξε, λοιπόν, τη σχετική Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου Νο61/19-5-.....* και προκειμένου να διασκεδάσει τις όποιες (αν) ηθικές αναστολές αυτών που θα την υπέγραφαν, έθεσαν ως αιτιολογικό το εξής φαιδρό (επιεικώς).

"...το ότι εύλογα οι...υπάλληλοι κατέχονται από αίσθημα ανασφάλειας και αβεβαιότητας, η οποία μπορεί να επηρεάσει την υπηρεσιακή τους απόδοση, καθώς και την αφοσίωσή τους στα καθήκοντά τους". (!!!)

Διακόπτω την παράθεση άλλων τέτοιων "ανεκδότων" γιατί μόλις.......
διαβασα σε εφημερίδα (24/02) την είδηση ότι:

"Σε κίνδυνο η έδρα Κοραή στο King's College που ιδρύθηκε το 1919.
Η οικονομική κρίση και η ολιγωρία του ελληνικού κράτους απειλούν με εξαφάνιση την ιστορική Έδρα του Λονδρέζικου πανεπιστημίου, που εγκαινίασε ο Ελ.Βενιζέλος".

Αν, λέω αν, αλλά διόλου απίθανο, δούμε στην θέση της έδρας αυτής, σ'ενα τόσο σημαντικό πανεπιστήμιο, μια έδρα "Μακεδονικών σπουδών", που θα χρηματοδοτείται από τους ψευτομακεδόνες των Σκοπίων, όπως έχουν κάνει σε όλα σχεδόν τα μεγάλα πανεπιστήμια των ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλίας και αλλού, τότε θα ψάχνουμε να βρούμε έναν άλλο "άρρωστο" εγκέφαλο, σαν κι' αυτόν που σκέφτηκε...το εξώφυλλο του FOCUS.

Εκτός κι'αν σκεφτούμε καμία άλλη "εξεταστική επιτροπή"... για ν' αλλάξουμε
κουβέντα.


* τον χρόνο δεν τον αναφέρω σκοπίμως γιατί δεν έχει ιδιαίτερη σημασία αφού η νοοτροπία αυτή έχει εφαρμογή στα πολιτικά μας πράγματα της τελευταίας 35ετίας.
Φανταστείτε τώρα τι "ανέκδοτο" έχουμε ν' ακούσουμε αν ποτέ λειτουργήσει και η "εξεταστική επιτροπή", που σκοπό έχει την...διαφάνεια, ε;