Η …κολυμβήθρα του Σιλωάμ


Γράφει ο Μαγια


Επίθεση εξαπέλυσε κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, τόσο κατά της Νέας Δημοκρατίας, για την κατάσταση στην οποία έφτασε τη χώρα η «εγκληματική πολιτική της», όσο και κατά των ισχυρών της Ευρωζώνης, για το ότι έγινε «προσπάθεια να κρύψουν ευθύνες τους πίσω από την Ελλάδα» και ότι η χώρα μας «έγινε πειραματόζωο» στη μάχη της Ευρωζώνης με τις αγορές.

Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά της προηγούμενης κυβέρνησης, λέγοντας ότι «λόγω της εγκληματικής πολιτικής του πρόσφατου παρελθόντος βρεθήκαμε ξεκρέμαστοι μπροστά στις διεθνείς αγορές» και ότι .......
υπήρξε «σκόπιμη παραποίηση των στατιστικών δεδομένων από τη ΝΔ».

«Κάποιοι απομύζησαν μέχρι εκεί που δεν πάει το κράτος, και σηκώθηκαν και έφυγαν δίχως ίχνος ντροπής» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι «λεηλατούσαν μέχρι την τελευταία στιγμή.

Πρόσθεσε δε ότι ευθύνες έχουν και «όσοι από μικροκομματική βλέψη τόσα χρόνια χάιδεψαν αυτήν την αντίληψη εξουσίας».



Εύλογο το ερώτημα: Και λοιπόν;

Η πολιτική καταγγελία, όσο σκληρή κι αν είναι δεν μπορεί να αποτελέσει την κολυμβήθρα του Σιλωάμ. Αφεση αμαρτιών δε δικαιούται κανείς να δώσει -όσο μεγαλόψυχος κι αν είναι- στα μεγαλόσχημα αρπαχτικά, στα ευυπόληπτα λαμόγια, που καταλήστευσαν τον δημόσιο πλούτο.

Όλοι αυτοί που οδήγησαν τη χώρα στην «εντατική» έχουν διεύθυνση και ονοματεπώνυμο. Κι αν δεν λογοδοτήσουν, αν δεν επιστρέψουν τα κλεμμένα θα βλέπουν να ιδρώνουμε, να σφίγγουμε το ζωνάρι και θα ξεκαρδίζονται στα γέλια με τους μαλάκες!

Σωστά; Ή μήπως είμαστε εκτός συγκυβερνητικού πνεύματος;