Το …μενού της σαρακοστής


Γράφει ο Μαγια


Καρναβαλισθήκαμε και φέτος, κάψαμε και τον «βασιλιά» καρνάβαλο και τώρα επιστροφή στους γκρίζους καρνάβαλους της καθημερινότητας.

Καθαρή Δευτέρα σήμερα, ημέρα έναρξης της Σαρακοστιανής νηστείας. Συνώνυμο της λέξης «νηστεία», στην οικονομία, δεν είναι πλέον μόνο η λιτότητα. Είναι η «τριμερής επιτήρηση». Η Διεθνής Νομισματική Τρομοκρατία. Να ευχηθούμε να τη βγάλουμε καθαρή γιατί η Ελλάδα που ξέραμε μέχρι σήμερα σε λίγο δεν θα υπάρχει. Σε ένα εντελώς διαφορετικό τοπίο, με νέους, πιο αυστηρούς και δύσκολους κανόνες για όλους, οδηγούν οι αλλαγές που δρομολογούνται από την κυβέρνηση, υπό το άγρυπνο μάτι της «επιτροπείας» (Κομισιόν, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ΔΝΤ).

Για να καταλάβετε επαρκώς τι προβλέπεται για την Ελλάδα, σας λέμε ότι, τούτη η σαρακοστή, θα διαρκέσει 3-4 χρόνια, και το…μενού περιλαμβάνει, όχι ταραμοσαλάτα κι ελιές, αλλά μειώσεις στους μισθούς, αυξήσεις στους .....
φόρους, θεσμοθέτηση νέων ορίων για τη συνταξιοδότηση, σημαντική άνοδος της ανεργίας και λουκέτο σε πολλές μικρές επιχειρήσεις, που δεν θα αντέξουν στην πίεση.

Να είμαστε μόνο τυχεροί και στο μακρύ δρόμο για το «Πάσχα» να μη συναντήσουμε Λαιστρυγόνες και Κύκλωπες (το περιβόητο Plan C για αύξηση ΦΠΑ, περικοπή 14ου μισθού κ.λπ.).

Αλήθεια, πιστεύει έστω κι ένας από το σεβαστό γκοβέρνο, που αποφασίζει για μας χωρίς εμάς ότι, όλα τούτα, που φόρτωσαν στις πλάτες μας θα τα υπομείνουμε αγόγγυστα και με σβηστό το φυτίλι της κοινωνικής έκρηξης;