«Παραλύει» αύριο η χώρα λόγω της 24ωρης απεργίας

«Παραλύει» αύριο ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας της χώρας, εξαιτίας της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ με τη συμμετοχή της ΑΔΕΔΥ και άλλων φορέων, αντιδρώντας στα μέτρα που δρομολογεί η κυβέρνηση για τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας.

Δημόσιοι υπάλληλοι, εργαζόμενοι σε ΔΕΚΟ, δήμους, ιδιωτικές επιχειρήσεις, μέσα μεταφοράς κ.ά. με την απεργία θα επιχειρήσουν να στείλουν το μήνυμα ότι δεν θα επιτρέψουν να «θυσιαστούν τα εργασιακά και κοινωνικά τους δικαιώματα στον βωμό των προκλητικών απαιτήσεων των αγορών και της Ε. Ε.».

Δεν θα λειτουργήσουν τα .....
εκπαιδευτικά ιδρύματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης λόγω της απεργίας δασκάλων και καθηγητών δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ενώ κλειστά θα είναι και τα νηπιαγωγεία.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν οι μονάδες Υγείας της χώρας, καθώς στην απεργία συμμετέχουν οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και ΕΚΑΒ.

Επιπλέον, αύριο απεργούν οι εργαζόμενοι στις τράπεζες, ενώ λόγω της συμμετοχής των δικαστικών υπαλλήλων στις κινητοποιήσεις, κλειστές θα μείνουν και οι δικαστικές αίθουσες.

Τέλος, στην κινητοποίηση συμμετέχουν και οι δημοσιογράφοι, οπότε θα απουσιάσουν οι ενημερωτικές εκπομπές σε τηλεόραση και ραδιόφωνο αύριο, ενώ δεν θα κυκλοφορήσουν εφημερίδες την Πέμπτη.