Το τέρας των ΜΜΕ τρώει τα παιδιά του..

Γράφει ο Ευγένιος Ανδρικόπουλος

Κάτι σαν ποιος έκανε πρώτος τι.. Η κότα τ’ αυγό ή το αυγό την κότα! Υπαναχώρησε ο κατ’ ευφημισμό πλανητάρχης Μπάρακ Ομπάμα της επίσημης πρώτης του κατά την οποία είθισται όπως όλοι οι προκάτοχοί του ν’ αναφέρεται τηλεοπτικά στην κατάσταση του Αμερικανικού Έθνους. (Καθεστωτική βάπτιση του νομικού πλέγματος εντός του οποίου αναπτύσσει τις οικονομικές πολιτικές και κοινωνικές του σχέσεις ο πληθυσμιακός συρφετός της Βορειοαμερικανικής Ηπείρου). Το δίλημμα των επικοινωνιολόγων του πραγματικά ..εντυπωσιακό. «Ο πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα ή ο επόμενος American Idol?» από το νούμερο 1 σε τηλεθέαση reality show που κακή τη μοίρα θα προβαλλόταν ταυτοχρόνως με την κατά δήλωση των αυλικών του βαρυσήμαντη ομιλία του Αμερικανού Προέδρου; Ποιος, ή επί το ορθότερον τίνος μούρη θα προτιμηθεί από το ηλίθιο τηλεοπτικό κοινό της Ηγέτιδας χώρας; Η απάντηση των δημοσκοπήσεων έγειρε τόσο εξόφθαλμα υπέρ του American Idol ούτως ώστε η κατά κράτος συντριβή τού Μπάρακ Ομπάμα να γίνει αντιληπτή ως το Αφγανιστάν., Για να την αναβάλλουν άρον άρον οι εκπρόσωποί του ορίζοντας ως νέα ημερομηνία την δευτέρα ημέρα του Φλεβάρη.

Ονειροπαγίδα ωστόσο και εδώ. Η αναγγελία της ημερομηνίας για το εξ’ αναβολής διάγγελμα του Αμερικανού προέδρου συνέπιπτε δυστυχώς με την πρεμιέρα του έκτου κύκλου της τηλεοπτικής σειράς Lost. Για να εξεγερθούν οι τηλεθεατές μέσω των ηλεκτρονικών σελίδων κοινωνικής δικτύωσης Facebook και Twitter ακόμη και στην ......ι
δέα της αναβολής του τηλεοπτικού επεισοδίου. Αποτέλεσμα. Οπισθοχώρησε άτακτα η προεδρική ομάδα της υποχρέωσής της να ενημερώσει τον Αμερικανό πολίτη (εδώ ο πολιτικός όρος πολίτης είναι δόκιμος στην περίπτωσή μας όχι, γιατί εμείς ως κατ΄ ουσία έθνος καλούμαστε λαός) σε σχέση προς τα ως αυτή την στιγμή πεπραγμένα της κυβέρνησής του και τους μελλοντικούς γεωπολιτικούς σχεδιασμούς του. Αν συγκρούετο και δεν τρεπόταν κατ’ εντολή των αυλικών του σε εκ νέου άτακτο φυγή, θα κοινωνούσε αυτοκρατορικά στους υπηκόους του πως ο ίδιος δεν είναι, ή τουλάχιστον δεν αισθάνεται ως ένα από τα κατά πλάσμα δικαίου γεννήματα της εικονικής πραγματικότητας των θηριωδών ΜΜΕ. Πήρε ωστόσο αντίθετη φορά. Ως λαγός. Δια της στάσης του βεβαίωσε απογοητευτικά τους όποιους υποψιασμένους Αμερικανούς πως η προβολή των λόγων και των έργων του θα ήταν ελάχιστα θελκτική σε σύγκριση με την ψευδή τηλεοπτική εικόνα των realities shows από τα ΜΜΕ. Γι αυτό και κιότεψε. Και δεν το αποτόλμησε. Αποδεικνύοντας έτσι ότι κι εκείνος παρακολουθεί την ζωή του στην εξουσία από video wall σε προβολή της CIA !!

Ευγένιος Ανδρικόπουλος

eandrik@otenet. gr