Περί των Ιδρυμάτων των ...Πρώην

Μπράβο στον Χατζηνικολάου για το στρίμωγμα στον ¨Επίτιμο¨

Γράφει ο Λυσίας


Με το σχόλιό μου, ίσως κάποιοι, με χαρακτηρίσουν ακραίο.
Η ακόμα και εμπαθή. Θεωρώ όμως, ότι πολλοί θα είναι και αυτοί, που θα ευθυγραμμισθούν με τις θέσεις μου.
Για τα διάφορα ιδρύματα, των πρώην πρωθυπουργών, το θέμα μου.
Και τα τεράστια χρηματικά ποσά, που αντλούν από το υστέρημά μας….
Έτσι για βίτσιο. Γιατί μάθανε να μας τα παίρνουν. Και δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς. Θέλουν να μας στραγγίζουν και ζωντανοί όταν είναι, αλλά και μετά τον θάνατό τους. Αφήνοντας στους κληρονόμους τους, τα έσοδα δυο…πολυκατοικιών.
Και παρενθετικά να σημειώσω, πως ακόμα δεν έχουμε δη το ίδρυμα του νεώτερου Καραμανλή. Του πρωθυπουργού των σκανδάλων. Που έφθασε τη χώρα στην εσχατιά της κατάντιας.
Με ενάμιση εκατομμύριο ανέργους. Και με στρατιές αλλοδαπών, να θέλουν να αλλοιώσουν την Εθνική μας ταυτότητα. Και να αλλοτριώσουν τον κοινωνικό μας ιστό. Και τη γνησιότητα των χαρακτηριστικών μας…
Ιδρύματα λοιπόν, θέλουν οι….......
ταγοί μας. Ζώντες και μη. Ιδρύματα με τεράστια έσοδα, που δεν τους τα φέρνει κάποιος χορηγός, αλλά τα αρπάζουν με τσαμπουκά, από τον ανυπεράσπιστο πολίτη.
Για να γράφουν την ιστορία…Δήλωσε στον Χατζηνικολάου, ο Μητσοτάκης.
Ποιά ιστορία μωρέ ; Εσείς να γράψετε την ιστορία; Όπως βολεύει τον καθένα σας; Κίτρινη σαν τις ημέρες παραμονής σας στην εξουσία;
Την ιστορία την γράφουμε εμείς, ο λαός. Οι μάρτυρες αυτού του τόπου.
Που ζούμε στο πετσί μας, τα δεινά της δική σας παρουσίας.
Εμείς, που …..αποχαυνωμένοι, σας βλέπουμε να τα παίρνετε από μας, για να μπουκώνεσθε εσείς. Για να μπουκώνετε το κεφάλαιο…. Τους αστούς του τόπου, που σας συντηρούν με την….¨ αύρα¨ τους.
Την ιστορία, την γράφουμε εμείς. Και την γράφουμε τσάμπα. Με το αίμα μας για μελάνι. Και τον πόνο μας, τα βιώματά μας, για ιστορική αναφορά.
Άκου να θέλουν ιδρύματα. Ο Μητσοτάκης, ο Σημήτης και οι άλλοι….
Για κάποιους από σας, ένα μόνο ίδρυμα σας ταίριαζε. Ένα ίδρυμα που βρίσκετε σε προάστιο του Πειραιά. Στον Κορυδαλό. Ας όψεται όμως, που νομοθετείτε εσείς, για σας.
Όπως το Νέρωνα….¨ εκλεκτοί¨ ταγοί μου. Που θα έπρεπε τουλάχιστον να ντρέπεστε.
Για το θράσος σας να απαιτείτε τέτοιο νταβατζιλίκι, από τον Έλληνα φορολογούμενο…Μετατρέψατε την, γεμάτη όνειρα, μεταπολίτευση, σε εφιάλτη….
Άκου να θέλει ίδρυμα, ο Σημήτης και ο Μητσοτάκης, για να γράψουν, λέει, την ιστορία…Όταν ο λαός πεινάει. Και οι άνεργοι έχουν αγγίξει τα πλέον εφιαλτικά όρια….Σέβομαι την φιλοξενία. Αλλιώς θα εκφραζόμουν όπως σας άξιζε…
Ανήκουν συγχαρητήρια στην κα. Διαμαντοπούλου που ανέδειξε το θέμα. Μπήκε στην καρδιά μου η γυναίκα. Και αν προχωρήσει αποφασιστικά, με τσαμπουκά, αυτή θα είναι η σίγουρη αυριανή αρχηγός του ΠΑΣΟΚ.
Συγχαρητήρια ανήκουν και στον Νίκο Χατζηνικολάου, που απέδειξε πώς όταν πρέπει, είναι ψηλά . Είναι δημοσιογραφάρα. Γιατί δεν κιότεψε.



Δεν το έκανε γαργάρα το θέμα, αλλά τον στρίμωξε για τα καλά, τον επίτιμο. Με καθαρά δημοσιογραφική θέση, αντιμετώπισε θαρρετά το πολύ σοβαρό αυτό θέμα. Χωρίς να παρεκκλίνει και από τους κανόνες της φιλοξενίας ως οικοδεσπότης….
Μπράβο Νίκο….
Άντε λιγάκι…..δουλέψτε και για μας το ανώνυμο πλήθος, υπουργός και δημοσιογράφος….Γιατί είπαμε. Την ιστορία, δεν την γράφει ο Σημήτης και ο Μητσοτάκης, εμείς την γράφουμε. Και τσάμπα….Δώστε μας λοιπόν ύλη και για κάτι καλό να αναφέρουμε σε αυτήν.



ΛΥΣΙΑΣ