Αρχισε η απομάκρυνση συμβούλων στην ΕΡΤ

Πιστεύουμε ότι έπαιξαν ρόλο και οι δικές μας αποκαλύψεις για τον πακτωλό των αποδοχών των στελεχών στην ΕΡΤ^. Η δύναμη των blogs

Ο Γερουλάνος ξεκίνησε περικοπές στην ΕΡΤ

Περίπου 10 εκατ. ευρώ τον χρόνο θα εξοικονομεί συνολικά η ΕΡΤ από τις περικοπές στις οποίες προχωρεί η παρούσα, προσωρινή διοίκηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε χθες ο υπουργός Πολιτισμού κ. Παύλος Γερουλάνος.

Στις πιο σημαντικές περικοπές περιλαμβάνονται η διακοπή των συμβάσεων δύο εντεταλμένων συμβούλων, των κκ. Κωνσταντίνου Κέκη και Παναγιώτη Λουκάκου. Οπως ανέφερε ο υπουργός υπολογίζεται ότι από την εν λόγω διακοπή η ΕΡΤ θα εξοικονομεί 450.000 ευρώ τον χρόνο. Επίσης διεκόπησαν οι συμβάσεις 14 ειδικών συμβούλων. Πρόκειται για τους κκ.: Ι. Αγγλο, Ι. Καλημέρη, Δ. Κωνσταντάρα , Γ. Παπαδόπουλο, Ι. Πευκιανάκη , Φώτη Σιούμπουρα, Νίκο Ρίζο, Βασίλη Τοκάκη, Γ.Αρβανίτη , Βασίλη Βλαχοδημητρόπουλο , Στάμο Ζούλα, Δ. Παπαπαναγιώτου , Σεραφείμ Φυντανίδη και κυρία Πολυξένη Κούρτη. Σημειώνεται ότι ο κ. Καλημέρης αυτή τη στιγμή ασκεί ουσιαστικά καθήκοντα άμισθου προέδρου της ΕΡΤ.

Δεν ανανεώθηκαν επίσης οι συμβάσεις 68 εργαζομένων, η πλειονότητα των οποίων αμειβόταν με παχυλούς μισθούς και ..........
εμφανιζόταν στην ΕΡΤ μόνο για πληρωμή. Στις περικοπές περιλαμβάνονται επίσης μειώσεις στις αμοιβές των γενικών διευθυντών, στους μισθούς μονίμων και συμβασιούχων υπαλλήλων, ενώ καταργείται το καθεστώς των συνταξιούχων συμβασιούχων και οι αμοιβές όλων των επιτροπών.

«Παραλάβαμε μια ΕΡΤ που προσποιούνταν ότι ήταν ένα εμπορικό κανάλι, ένα κανάλι με εμπορικούς στόχους που διάλεγε το πρόγραμμά του με εμπορικά κριτήρια, ενώ στην πραγματικότητα ήταν ένας σπάταλος οργανισμός χωρίς καμία στρατηγική στόχευση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γερουλάνος.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο υπουργός, από την απομάκρυνση των 14 συμβούλων η ΕΡΤ εξοικονομεί 1.080.000 ευρώ, από τη μείωση των αμοιβών του Προσωπικού Ειδικών Θέσεων εξοικονομούνται 140.000

ευρώ, από τη μείωση στις αποκλειστικές συμβάσεις 108 δημοσιογράφων 560.000 ευρώ, από τη μη ανανέωση των 68 συμβάσεων 2.340.00 ευρώ, από τη μείωση των μισθών των γενικών διευθυντών 350.000 ευρώ και από την κατάργηση των αμοιβών των επιτροπών 400.000 ευρώ.