ΣΙΩΠΗ ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΛΟΥΚΑ

ΙΔΕΟΓΡΑΜΜΑ

«...Δύο τάλιρα

τον δίνεις

τρία θα σε δώσουμε

αν η γκλάβα θα γεμίσει

θα σε προτιμήσουμε...» λέει το ρεμπέτικο τραγούδι του 1936 «Πέντε μάγκες» Στ., μουσ.: Γ. Εϊτζιρίδης (Γιοβάν Τσαούς) σε ερμηνεία: Αντ. Καλυβόπουλου.

Έτσι λειτουργούν τα ΜΜΕ και τα ξαδερφάκια τους τα ιστολόγια.

Έβαλαν στο μυαλό τους ότι έπρεπε να θάψουν το νομοσχέδιο για τα χρεωμένα νοικοκυριά της Λούκας Κατσέλη και τέρμα και τελείωσε. Είναι βλέπεις πολλά τα διαφημιστικά τάλιρα, που παντελονιάζουν από τις διαφημίσεις των αντιπάλων, στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο της κ. Κατσέλη, τραπεζών, οι οποίες δεν το ήθελαν γιατί τους πείραζε και έκανε λιγότερα τα κέρδη τους. Το αποτέλεσμα ήταν ότι έπνιξαν την είδηση. Την έκαναν αβαβά. Τσιμουδιά. Βουλωμένα τα στόματα και οι γραφίδες τους. Απόλυτη σιγή.

Έτσι την εννοούν τη δημοκρατία. Τα καλά τα στραγγαλίζουμε, και υπερπροβάλουμε ότι είναι εναντίον των μικρομεσαίων. Μετράει η .......
θέση των τραπεζιτών και όχι του πόπολου. Στην τελική το πόπολο δεν μας δίνει ούτε διαφήμιση ούτε δάνειο επειδή είμαστε ρέστοι και ταπί.

Όσο για τη Λούκα Κατσέλη μπράβο της. Όλη την κατακραυγή και τις κακιασμένες φωνές ντόπιων και διεθνών τραπεζιτών τις αντιμετώπισε ολομόναχη. Αυτός ήταν ο Σταυρός της και τον σήκωσε μόνη της, φέρνοντας με απόλυτη επιτυχία σε πέρας την αποστολή της. Πολιτικός παλιάς κοπής με κοινωνικές και δημοκρατικές ευαισθησίες η Λούκα Κατσέλη τα έβαλε με τη Διεθνή των Τραπεζών και μπόρεσε να ανακουφίσει τον χειμαζόμενο από τη λαίλαπα των τραπεζών ελληνικό λαό, που δεν θα ξεχάσει το καλό που του έκανε.