Μεταναστευτικός Αντιπερισπασμός..

Γράφει ο Ευγένιος Ανδρικόπουλος

Νομοσχέδιο φαντασμαγορικών βεγγαλικών εξαπέλυσε η κυβέρνηση του ΝΕΟΠΑΣΟΚ δια του μεταναστευτικού ζητήματος. Όχι πως δεν υφίσταται. Μήτε ότι ανεφύει εκ του μηδενός. (Κάτι σαν τον γάτο του Σρότινγκερ στην επίκληση του οποίου ακινητοποιήθηκε έκπληκτος ο Αϊστάϊν..) Πολύ δε περισσότερο πως από κάποιον, κάπως, κάπου είχε ενταφιαστεί. Σαρκώνεται κάθε μέρα απειλητικά στο βλέμμα μισαλληλίας των άστεγων αλλοδαπών του κέντρου. Αλλά και απάρεσκα στο βλέμμα αηδίας των ιθαγενών παντού. Απ’ άκρη σ’ άκρη της χώρας.. Με ακήρυχτο πόλεμο μοιάζει. Πόλεμο του οποίου όμως οι τοπικές μάχες είναι δυσανάλογα μεγάλες ως προς την αξία του λάφυρου. Την ιθαγένεια. Από ψύχωση έχουν μαζί της όλοι προσβληθεί. Και εκείνοι που ασθμαίνοντας την διεκδικούν αλλά και εκείνοι που πεισματικά τούς την αρνούνται. Επειδή κανείς από τους δύο δεν αναρωτήθηκε, στην βάση των δεδομένων της.. νεοφιλελεύθερης αγοράς, (με την κατά 80% υπερψήφιση του συστήματος της οποίας αποδεχτήκαμε όλοι), επί των εξής: Αν αυτή, η ιθαγένεια, είναι πληρωτέα άμα τη εμφανίσει! Αν σου εξασφαλίζει μια αξιοπρεπή διαβίωση. Αν αποτελεί επένδυση αποδοτική. Και στο τέλος τέλος αν υφίσταται ως.. θησαυρός. Επειδή οι μεν πρώτοι, οι αλλοδαποί, αγνοούν ότι τα παιδιά τους την κατέχουν δικαιωματικά, οι δε δεύτεροι, οι ημεδαποί, πως από το 1992 την έχουν ως ........
προνόμιό τους χάσει οριστικά! Χρόνος κομβικός για την τύχη των μεταναστών ολούθε της γης. «Κάθε παιδί που γεννιέται εντός των συνόρων μιας χώρας λαμβάνει αυτομάτως την ιθαγένεια του πληθυσμού της χώρας αυτής» αναφέρεται ρητά στην περί της προστασίας των παιδιών διεθνή συνθήκη, την οποία δια χειρός Αντώνη Σαμαρά έχει υπογράψει και η Ελλάδα. Το αιτούμενο έτσι δεν αφορά τα παιδιά αλλά τους γονείς. Και κατέχομαι από την άμετρη περιέργεια της θέασης εκείνου του Έλληνα αξιωματούχου που θα απελάσει τους γονείς πετώντας στην χωματερή των ιδρυμάτων χιλιάδες παιδιά! Σας βεβαιώ ότι ουδείς. Ως και ο Καρατζαφέρης θα το άλεθε δις..

Να γιατί έχουμε όλοι τεθεί προ ενός ανύπαρκτου διλήμματος. Καθεστωτικός στόχος ήταν εξ’ αρχής. Προπαγάνδα του συστήματος για να αποστραφεί το βλέμμα από όσα κατά καιρούς έχω πληκτικά επαναλαμβανόμενος επισημάνει και τα οποία συνοψίζονται στο εξής ένα: Δυστυχώς τη συνδρομή των καθεστωτικών αρπακτικών πτωχεύσαμε. Και δεν απομένουν παρά δυο ως τρεις μήνες για να επικυρωθεί. Επειδή ανά έτος και κατά τους μήνες Απρίλιο ως Μάϊο οι τράπεζες ρευστοποιούν τα ομόλογα της κατοχής τους. Μεταξύ αυτών και εκείνα του Ελληνικού Δημοσίου. Τα του ασύλληπτου σκανδάλου γνωστά, για την αγορά των οποίων οι Ελληνικές Τράπεζες φέσωναν το Ελληνικό κράτος με επιτόκια έξη και επτά επί τοις εκατό, έχοντας προηγουμένως καταβάλλει στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για την απόκτηση του δανειακού χρήματος επιτόκια από 0,90 έως 1,00%!!! Μην καταπλήσσεσθε. Εντός των άγριων τραπεζικών κερδών εμπεριέχονται οι σε ενδιάμεσους σταθμούς διανομές προμηθειών πριν αυτά αφιχθούν στον τερματικό της Αθήνας... Και δυστυχώς εξαιρουμένης της κ. Κατσέλη όλοι οι υπόλοιποι Γερουλάνιοι, Παμπούκειοι, Πανωραίοι Τσόκλιοι και άλλοι ουκ έστιν αριθμός που συνθέτουν τον ΝΕΟΠΑΣΟΚΙΚΟ πολιτικό συρφετό, δείχνουν ως προς αυτό να σφυρίζουν αδιάφορα. Ως Γερμανοί τουρίστες κατά την διάρκεια της κατοχής!!

Ευγένιος Ανδρικόπουλος

eandrik@otente.gr