Η απόλυτη ελληνική παράνοια


Γράφει ο Daemon
Αν δεν μας εξόργιζε, θα ήταν καλό, πολύ καλό υλικό για κωμωδιογράφους ολκής, όπως ο μακαρίτης ο Σακελλάριος. Αλλά μας εξοργίζει. Μας θλίβει. Μας απογοητεύει. Η χώρα δεν μπορεί να προχωρήσει έτσι. Κι είναι ώρα, τώρα, όχι αργότερα, να χωρίσουν τα αρνιά από τα ερίφια. Οι υπεύθυνοι από τους ανεύθυνους. Όσοι αγωνίζονται περί Πάτρης από όσους αγωνίζονται μόνο περί πάρτης.

Η ελληνική δικαιοσύνη, με τη γνωστή… ταχύτητα που απονέμεται, αποφάνθηκε ότι είναι παράνομη η καταβολή της έκτακτης εισφοράς που αποφάσισε η… προηγούμενη Κυβέρνηση (άντε, με το καλό να κρίνουμε και τις κυβερνητικές αποφάσεις του Αλέξανδρου Παπάγου!). Αποφάσισε, λοιπόν, ότι δεν μπορεί να επιβάλλεται αναδρομικός φόρος. Πώς το αποφάσισε, όμως; Ακούγοντας και τις δυο πλευρές, δηλαδή των πολιτών που προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη και της Πολιτείας που επέβαλε την εισφορά; ΟΧΙ βέβαια! Η ελληνική Πολιτεία στη δίκη σε πρώτο βαθμό ήταν ΑΠΟΥΣΑ. Γιατί; Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν θέλησε να “υπερασπιστεί” μια απόφαση της επάρατης “δεξιάς”.

Είναι δυνατόν, σε συνθήκες πρωτοφανούς κρίσης, η ελληνική Πολιτεία -που υποτίθεται ότι έχει συνέχεια- να μην υπερασπίζεται τις αποφάσεις της; Κι όμως στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, αυτό γίνεται! Όσο απίστευτο κι αν φαίνεται. Κι έτσι, η ελληνική Δικαιοσύνη αποφάνθηκε ότι η επιβολή του...........
συγκεκριμένου φόρου είναι παράνομη και αντισυνταγματική. Ωραία! Και τώρα, οι ανεύθυνοι της Κυβέρνησης ομνύουν όρκους πίστης, ότι στους επόμενους βαθμούς, μέχρι το Συμβούλιο της Επικρατείας, όχι μόνο θα παραστούν, αλλά θα δώσουν και σκλήρή μάχη. Αφού τα έκαναν όπως τα έκαναν, απουσιάζοντας από τη δίκη σε πρώτο βαθμό, αφού συνήργησαν αποφασιστικά στο να δημιουργηθεί το πρόβλημα, τώρα μας υπόσχονται ότι θα το λύσουν. Και δεν ντρέπονται.

Αλλά η απόλυτη ελληνική παράνοια έχει κι άλλα επεισόδια. Αν η απόφαση της Δικαιοσύνης τελεσιδικήσει, αφορά σε ποιους νομίζετε; Σε όσους προσέφυγαν στα δικαστήρια ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ! Οι άλλοι, όσοι δεν προσέφυγαν στα δικαστήρια, δεν θα πάρουν πίσω ούτε ένα ευρώ. Δηλαδή, αν κατάλαβα καλά, στη χώρα που ο καθένας -έτσι έχουμε διαμορφώσει την κοινωνική μας κουλτούρα- πηγαίνει στο Δικαστήριο για “ψύλλου πήδημα”, που έχουμε γεμίσει ασφυκτικά τα Δικαστήρια σε όλη την Ελλάδα, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΜΑΣ ΠΡΟΤΡΕΠΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΥΓΟΥΜΕ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΑΘΕ ΝΟΜΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ. Αυξάνονται οι φορολογικοί συντελεστές; Στα Δικαστήρια εμείς. Θεσπίζεται έκτακτος φόρος; Τρεχάλα στους δικηγόρους για προσφυγές εμείς. Διαφωνούμε με τον Προϋπολογισμό και μπορούμε, έστω σχοινοτενώς να στηρίξουμε νομικά τη διαφωνία μας; Στα Δικαστήρια αμέσως! Αυτό είναι το μήνυμα που μας εκπέμπεται τόσο από την Κυβέρνηση, όσο και από τη Δικαιοσύνη. Και οι πράσινοι κυβερνώντες- οπαδοί της “διαφάνειας” και της “ανοικτής διακυβέρνησης”-, στο ερώτημα αν θα προχωρήσουν σε νομοθετική ρύθμιση για να εξομοιωθούν όσοι προσέφυγαν στα Δικαστήρια με τους υπόλοιπους που- οι αφελείς!- θεώρησαν υποχρέωσή τους να συμμορφωθούν με το νόμο, ακόμα κι αν διαφωνούν με αυτόν, όπως είχε κάνει κάποτε ένας άλλος αφελής, ο Σωκράτης, οι οπαδοί λοιπόν της “ανοικτής διακυβέρνησης” και της “διαφάνειας” δίνουν μια ανοικτή και διαφανή απάντηση: Θα δούμε!

Η απόλυτη παράνοια. Και η απόλυτη ξεφτίλα!

Τα Πράγματα