ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ... ΚΡΕΑΤΑΓΟΡΑ


Ο όρος «πράσινη ανάπτυξη» άρχισε πλέον να χρησιμοποιείται «διά πάσα νόσον....» και προκαλεί τον γέλωτα, όπως έγινε το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης.

Η ιστορία άρχισε όταν κλιμάκιο δύο υπαλλήλων της Υπηρεσίας Εποπτείας της Αγοράς (ΥΠΕΑ) εστάλη στη Βαρβάκειο Αγορά, την ιστορική αγορά του κέντρου των Αθηνών, για τους προβλεπόμενους - και όχι μόνο λόγω των ημερών- ελέγχους. Λίγο αργότερα, και αφού είχαν αρχίσει να διαπιστώνουν «πράματα και θάματα», εξεδιώχθησαν κακήν κακώς από τον «άρχοντα» της κρεαταγοράς, τον πρόεδρο των κρεοπωλών κ. Κλ. Τσιρώνη. Οι υπάλληλοι κατέφυγαν στο γραφείο του γενικού γραμματέα Εμπορίου του υπουργείου Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας κ. Στ.Κομνηνού, καταγγέλλοντας τα όσα διημείφθησαν. Ο κ. Κομνηνός τηλεφώνησε στον πρόεδρο- σε ανοιχτή ακρόαση με τους ελεγκτές-, ο οποίος προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Ο κ. Κομνηνός επισκέφθηκε τη Βαρβάκειο και άρχισε ελέγχους. Ολα καλά, ώσπου το κλιμάκιο επισκέφθηκε την κρεαταγορά. Εκεί λοιπόν διαπίστωσε ότι από τα 100 ψυγεία των καταστημάτων μόνο τα τρία ήταν σε λειτουργία. Προφανές το υγιειoνομικό παράπτωμα.

Με το τέλος του ελέγχου εμφανίστηκε και ο κ. Τσιρώνης, τον οποίο επέκρινε ο γενικός γραμματέας λέγοντας: «Δεν είναι κατάσταση αυτή». Ο πρόεδρος των κρεοπωλών δεν ήθελε και πολύ και άρχισε να φωνάζει λέγοντας ότι εφαρμόζει την «πράσινη ανάπτυξη» του Πρωθυπουργού, διότι η λειτουργία των ψυγείων καταστρέφει το περιβάλλον. Και του έδειχνε την κομματική ταυτότητα του ΠαΣοΚ λέγοντάς του: «Εγώ ήμουν ΠαΣοΚ προτού εσύ γεννηθείς».