Νέο σκάνδαλο στον ΟΣΕ

Από τον SKAI
Τριπλασιάστηκαν την τελευταία πενταετία οι δαπάνες καθαρισμού των συρμών, των λεωφορείων και των εγκαταστάσεων του ΟΣΕ με την ανάθεση του έργου σχεδόν κατ΄ αποκλειστικότητα σε δύο εταιρίες.

Όπως αποκάλυψε ο ΣΚΑΪ, από το 2004 το έργο ανέλαβαν οι εταιρείες Οικολογική ΑΕ και Οικομέτ –γνωστή από την υπόθεση Κούνεβα- και το κόστος εκτοξεύτηκε απο τα 3,5 στα 7,5 εκατομμύρια ευρω.

Το ποσό το 2007 αυξήθηκε στα 11,7 εκατομμύρια, ενώ μέχρι τον Οκτώβριο του 2009 είχαν καταβληθεί στις 2 εταιρίες 7,3 εκατομμύρια ευρώ.

Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΣΕ, Δημήτρης Καραπάνος έκανε λόγο........ στο ΣΚΑΪ για τεράστιο πολιτικό σκάνδαλο, αφού όπως είπε – οι εταιρίες Οικομέτ και Οικολογική ΑΕ ανέλαβαν τον καθαρισμό στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, καθώς άλλαξε το καθεστώς ανάθεσης του έργου που έως τ 2003 ελέγχονταν από τους κατά τόπους προϊσταμένους.

Πρόσθεσε ότι το επίπεδο καθαριότητας όχι μόνο δεν βελτιώθηκε αλλά επιδεινώθηκε.

Η αύξηση του κόστους οφείλεται στην αναβάθμιση και διεύρυνση του έργου ανέφερε στο ΣΚΑΪ ο διευθυντής υποδομών του ΟΣΕ έως το 2008, Βασίλης Μακαντάσης.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, Νίκος Κιουτσούκης, δήλωσε στο σταθμό μας, ότι σε τόσο μεγάλες εργολαβίες δεν είανι δυαντός ο έλεγχος ποιότητας.

Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα εργάζονται για ψίχουλα και ανασφάλιστοι, καταστρατηγείται η εργατική νομοθεσία, τόνισε η πρόεδρος της Παναττικής Ένωσης Καθαριστριών, Βλασία Δημητρακοπούλου.

Τέλος ο πρόεδρος της Ένωσης Μηχανολόγων Μηχανικών του Οργανισμού, Χρήστος Ρετσινιάς, εξέφρασε την άποψη ότι οι δυο εταιρίες λειτουργούν ως καρτέλ.