Αλλιώς τώρα;;Μπορεί και όχι.

Γράφει η Βένη Μουζακιάρη

Πώς μπορεί να τεθεί μια νέα αφετηρία ,όταν το τέλος δεν έχει δωθεί;
Επόμενη μέρα,επανίδρυση ,αναγέννηση .
Θέλουν προσπάθεια .Προσπάθεια όχι μόνο ψήφου,αλλά αλλαγής νου.
Οι πολιτικοί συσχετισμοί είναι ανάλογοι των εκάστοτε συγκυριακά ή μη διαμορφωμένων συνθηκών.Δεν είναι ποτέ σταθεροί και βέβαιοι ,αλλά πάντα ένας κοινός τόπος,εφήμερος και μεταβαλλόμενος, για την εξέλιξη των σκέψεων και των τάσεων της εποχής.
Αφήνοντας το Πασόκ στην προσπάθεια του να ανταπεξέλθει στις ευρωπαϊκών προδιαγραφών απαιτήσεις,φέρνουμε στο προσκήνιο τις επόμενες μέρες της ΝΔ.
Μια προσπάθεια για τον πλήρη εκδημοκρατισμό της επιλογής προέδρου και μια εικόνα απόλυτης εκκαθάρισης από κλίκες ,συννενοήσεις και παρελθόντος που δεν πείθει!!
Ψηφίζει τελικά η βάση!
Τι ψηφίζει όμως η βάση;
Θα ψηφίσει πρόσωπα;
πολιτικές;μια από τις πολλές κεντροδεξιές ιδεολογίες;φιλοδοξίες;χρόνια αδράνειας και προσμονής;
Υπάρχει ακόμη αβεβαιότητα και φόβος για το αποτέλεσμα γι αυτό και βλέπουμε λα'ϊκισμούς και άστοχες αναδρομές στο παρελθόν.Δεν είναι έτοιμοι για ανοιχτή μάχη.Δεν είναι έτοιμοι για την .......
προσωπική ήττα!Ο εγωισμός φαίνεται να υπερισχύει αυτή την στιγμή, γι αυτό και η "ηρωική -υπερασπιστική-μεγαλόπνοη έως και παλιάς κοπής αντρική δήλωση Καραμανλή"
Ένας θα είναι ο αρχηγός .Οι υπόλοποι δεν θα είναι.Ο αρχηγός θα κάνει και τις επιλογές του μετά.Ελπίζω και εύχομαι επιλογές που θα μας απαλλάξουν από πολλούς και πολλά, που μέχρι και αυτή την στιγμή μιλούν και φέρονται να διαμορφώνουν καταστάσεις αδίκως και αυθαίρετα ,καθώς η ήττα ήταν μεγάλη και η ευθύνη πολλών και όλων..
Ευχαριστώ πολύ!