Ιστορία στα σκουπίδια...

Γράφει ο Μανώλης Σαριδάκης

Το βλέπαμε και δεν το πιστεύαμε. Η ΑΕΚ της προσφυγιάς, η ΑΕΚ της περηφάνιας, η ΑΕΚ της ρήξης με το κατεστημένο, η «δική μας» ΑΕΚ, αντί να πέσει ηρωικώς μαχόμενη στο Ολυμπιακό Στάδιο, στο Στάδιο Καραϊσκάκη, στην Τούμπα, κάπου τέλος πάντων όπου συνήθως πέφτουν οι μεγάλοι, έπεσε δίπλα στη χωματερή της Φυλής!

Στα σκουπίδια...

Η ΑΕΚ των κλαυθμών και της οδύνης, του έρωτα, της αγάπης, της μνήμης, της αγανάκτησης, έχασε από τον Θρασύβουλο 1-0 και αποκλείστηκε από το Κύπελλο. Αλλά ποια ΑΕΚ αποκλείστηκε; Αυτή του Αραούχο, του Γιάχιτς, του Σκόκο, του Μαϊστόροβιτς, των «ιτς» και των «ούχο»;

Και ποια πραγματική σχέση έχουν αυτοί με την ΑΕΚ; Γνωρίζουν άραγε κάποια ελληνική λέξη; Γνωρίζουν έστω ένα μικρό κομμάτι της ιστορίας της Ένωσης;

Έχουν ακούσει για Νεστορίδη, Παπαϊωάννου, Μαύρο;

Ανάμεσα σ΄ αυτά και σ΄ αυτούς από το Σικάγο, που θέλουν να αγοράσουν την ΑΕΚ (για το καλό της βεβαίως), υπάρχει μια άλλη τραγική φιγούρα. Ο Ντούσαν Μπάγιεβιτς.

Αυτός που στήριξε την ομάδα στις ..........

δύσκολες στιγμές, αλλά κι αυτός που εισηγήθηκε ή συμφώνησε για την αγορά παικτών από όλες τις λαϊκές αγορές του πλανήτη.

Αυτή η ΑΕΚ δεν είναι η ΑΕΚ που γνωρίζαμε.

Είναι κάτι άλλο. Και αυτός ο Μπάγιεβιτς δεν είναι ο ήρωας, ο μαχητής, ο ατίθασος που γοήτευε, έθελγε χιλιάδες ουτοπιστές. Την ΑΕΚ την πήρε ο διάολος. Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα, που ο «έξω από ΄δω», εμφανίζεται με πούρο δυο μέτρων στα πλάνα της τηλεόρασης, χωρίς κανένας εξορκιστής να του κολλήσει ένα σταυρό στη μούρη.
.
.