Σήμερα κληρώνει για τα stages


Όλα τα σενάρια αναφορικά με το μέλλον των εργαζομένων στα προγράμματα Stage αναμένεται να τεθούν σήμερα επί τάπητος, κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνάντησης των αρμόδιων υπουργών, παρουσία και του κ. Θεόδωρου Πάγκαλου.

Μέγα ζητούμενο είναι τι θα γίνει με το νόμο που προβλέπει τη μοριοδότηση με 50% όσων εργάστηκαν σε stage άνω των 24 μηνών και τυχόν διεκδικήσουν τη νομιμοποίησή τους μέσω ΑΣΕΠ.

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Πεταλωτής άφησε να εννοηθεί ότι δεν τίθεται καμία περίπτωση να ισχύσει η συγκεκριμένη μοριοδότηση. Ωστόσο δεν απέκλεισε ο νέος νόμος, που θα φέρει σύντομα στη Βουλή το ΠΑΣΟΚ, να προσφέρει κάποια (σαφώς μικρότερα) προνόμια σε όσους έχουν εργασθεί με stage για πολλούς μήνες.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, απόφαση της κυβέρνησης είναι η οριστική κατάργηση των stage στον δημόσιο τομέα. Μάλιστα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πεταλωτής έκανε λόγο για "παράνομη διαδικασία της Ν.Δ.", κάτι που σημαίνει ότι η κυβέρνηση θα ακυρώσει και τα stage που υπεγράφησαν προεκλογικώς από τη Ν.Δ. και εκτιμώνται σε 12.000.