ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ!

Γράφει ο Χρήστος Πανταζής

Με ανακούφιση δέχθηκαν τα μέλη της επιτροπής αντιμετώπισης της γρίπης του Υπουργείου Υγείας, την είδηση ότι ο ιός χτύπησε τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη. Το ηλίθιο μικρόβιο από την Αμερική αυτοκτόνησε! Μέγα λάθος του ιού να εισβάλει στον οργανισμό του Baby Shaq καθώς δεν θα ονομάζεται πλέον Η1Ν1 αλλά απλά ΗΤΑ-Ν ΕΝΑΣ. Παρακολουθώντας αυτή την εξέλιξη ο ιός της γρίπης των πουλερικών μαζί με τον ξάδερφο του ιό της Ισπανικής γρίπης ξέσπασαν σε γέλια και αποδοκιμασίες για την επιλογή του συγγενή τους.
Οι φαρμακοβιομηχανίες που εκτελούσαν παραγγελίες εμβολίων στην Ελληνική αγορά είναι ανάστατες. Πολλές εύχονται περαστικά στον Η1Ν1 και αισιοδοξούν ότι μπορεί ο ιός να εξαπλωθεί στον οργανισμό του Σοφοκλή. Αυτό γιατί στην περίπτωση του θα χρειαστούν καμιά εκατοσταριά εμβόλια και θα κάνουν καλό σεφτέ αφού ο θηριώδης αθλητής δεν θα χρειαστεί εμβολιασμό αλλά βελονισμό. Την αγωνία επιτείνει ο ίδιος ο Σχορτσιανίτης ο οποίος αρκεί απλά να βήξει μια φορά για να σκοτώσει τον ιό αλλά δεν το έχει κάνει ακόμα.
Το υπουργείο Υγείας σκέφτεται να χρησιμοποιήσει αυτή τη μέθοδο ανάσχεσης του ιού καθώς σε περίοδο κρίσης θα εξοικονομήσει λεφτά από τα εμβόλια. Έτσι προτείνει να γίνει περιοδεία των κυρίων Βενιζέλου και Πάγκαλου στις χώρες με πολλά κρούσματα. Επιφυλάξεις εκφράζονται για την περίπτωση του κ.Πάγκαλου καθώς θεωρείται πολύ πιθανό ο ιός απλά και μόνο στη θέα του να φύγει τρέχοντας. Τον Μητσοτάκη τον κρατάμε για περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών όπως ο τύφος, η χολέρα και η πανούκλα. Δεν είναι βέβαια όμως η συμμετοχή του καθώς μπορεί να το δει σαν ευκαιρία να ξεπαστρευτούμε όλοι και να μείνει μόνος και ισόβιος πρωθυπουργός.
Ο Η1Ν1 είχε φωλιάσει στο σώμα του Λεμπρόν Τζέϊμς ο οποίος τον μετέδωσε στον Παπανικολάου που ήταν συγκάτοικος του Σοφοκλή. Μετά από αυτό το περιστατικό ο Λεμπρόν μετονομάστηκε σε ΛΕΠΡΩΝ Τζέϊμς.
Περαστικά ρε ΣΟΦΟ!