Και ο Μπερλουσκόνι στα αχνάρια του Βύρωνα


Αγγαρεία κάνει και ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι. «Ποινήν εκτίει» ασκών τα καθήκοντά του, ακριβώς όπως έλεγε εν Ελλάδι και ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Βύρων Πολύδωρας . Ο Καβαλιέρε το δηλώνει ευθαρσώς: «Στην πραγματικότητα η δουλειά μου ως πρωθυπουργού δεν μου αρέσει. Καθόλου. Την κάνω με αυτοθυσία».

Η «εξομολόγηση» της πρωθυπουργικής δυσαρέσκειας έγινε σε συνέντευξη-ποταμό, την οποία έδωσε ο μεγιστάνας που έγινε πολιτικός στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CΝΝ. Βαλλόμενος πανταχόθεν τόσο για τα ροζ σκάνδαλα της προσωπικής του ζωής όσο και για τις νομοθετικές κομπίνες που μηχανεύεται προκειμένου να ξεφύγει από την ιταλική Δικαιοσύνη στην οποία είναι υπόλογος για ατασθαλίες, θεωρεί εαυτόν εξιλαστήριο θύμα και μόνιμο στόχο των κομμουνιστών. Αυτοί οι τελευταίοι, κατά την άποψή του, κανοναρχούν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στην Ιταλία και συνεργάζονται με αριστερούς δικαστές που έχουν βάλει σκοπό να τον εξοντώσουν.

Παραμένει όμως στο πόστο του διότι, όπως είπε στην αμερικανίδα δημοσιογράφο Πόλα Νιούτον, «είμαι ο μόνος ηγέτης που μπορεί να διατηρήσει τη συνοχή της κεντροδεξιάς παράταξης». Κι αν μπήκε στην .......πολιτική το 1994, το έκανε μόνο και μόνο για να αναχαιτίσει τις δυνάμεις της Αριστεράς που διαποτίζουν με την ιδεολογία τους την Ιταλία.

«Κυριαρχούν οι βρώμικες συναλλαγές. Υπάρχει ο αναίσχυντος και αηδιαστικός Τύπος των βόθρων που σπιλώνει υπολήψεις χωρίς αναστολές. Είναι βαριά η ευθύνη του αρχηγού της κυβέρνησης σε χώρες όπως η Ιταλία» δήλωσε.

Τα δικά του ολισθήματα ούτε καν τα διακρίνει. Δηλώσεις του που έκαναν τον γύρο του κόσμου δεν τις αναγνωρίζει. Δεν παραδέχεται ούτε καν τον «ηλιοκαμένο Ομπάμα». Οχι, δεν ήταν πολιτική γκάφα: «Εγώγκάφες δεν κάνω. Δεν έχω κάνει ούτε μία. Ολα είναι παραμύθια των εφημερίδων» . Διότι πάντα σκέφτεται προτού μιλήσει: «Διηγούμαι ιστορίες, λέω ανέκδοτα και αστεία, αλλά από αυτά που μπορεί ο καθένας να ακούσει».

Σε ορισμένα περιστατικά που του «θύμισε» η αμερικανίδα δημοσιογράφος, έδωσε τη δική του ερμηνεία: την καγκελάριο της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ δεν την είχε αφήσει να τον περιμένει στην όχθη του Ρήνου για ένα απλό τηλεφώνημα. Εκείνη τη στιγμή, λέει, μιλούσε με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Και για το επεισόδιο στο Μπάκιγχαμ, όπου εν μέσω των υψηλών προσκεκλημένων που υπέβαλλαν τα σέβη τους στη βασίλισσα της Αγγλίας είχε φωνάξει από μακριά στον πρόεδρο των ΗΠΑ «κύριε Ομπάμα... εδώ Μπερλουσκόνι!» προκαλώντας τη δυσφορία της Ελισάβετ, η οποία σήκωσε το γαντοφορεμένο χέρι της και ρώτησε «μα, γιατί πρέπει να φωνάζει έτσι;», η εξήγησή του ήταν απλή: «Η βασίλισσα με προστάτευσε» .

O ι «κακοήθειες των εφημερίδων», όπως λέει, ευθύνονται για τον χωρισμό του. Η Βερόνικα Λάριο, δεύτερη σύζυγός του και μητέρα τριών από τα παιδιά του, ζητάει διαζύγιο «επειδή παρασύρθηκε από τα κακόβουλα δημοσιεύματα» για την παρουσία του στο πάρτι γενεθλίων μιας δεκαοκτάχρονης στάρλετ στη Νάπολι, μία «κοινωνική επίσκεψη χωρίς τίποτε το επιλήψιμο».

Οσο για τις καταγγελίες ότι κολ γκερλ σύχναζαν επ΄ αμοιβή στα πρωθυπουργικά πάρτι και τουλάχιστον ένα από αυτά, η Πατρίτσια ντ΄ Αντάριο, αποκάλυψε ότι κοιμήθηκε μαζί του, ο Καβαλιέρε υποστηρίζει ότι «το μόνο που συνέβη είναι πως προσκαλούσα όμορφες κοπέλες για να κάνουν καλή εντύπωση τα πάρτι».

Και, τέλος, ιδού το μυστικό της επιτυχίας του: «Ολοι γνωρίζουν ότι είμαι φιλικός, πιστός και λέω πάντα αυτό που σκέφτομαι. Γι΄ αυτό με έχουν οι Ιταλοί στην καρδιά τους».