Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου…

Γράφει ο Ευγένιος Ανδρικόπουλος


Ώστε έτσι λοιπόν. Υπάρχει και δεύτερο πολιτικό αποτύπωμα από την συμμορία του London School of Economics των ΑλογοσκουφοΠαπακωσταντίνιδων.. Η προσωρινή (ουδέν μονιμότερον του προσωρινού εν Ελλάδι) αναστολή της πρόσθετης διδακτικής στήριξης.. Επρόκειτο για ένα πρόγραμμα τους γευστικούς καρπούς του οποίου απολάμβαναν ανέξοδα οι οικονομικά ασθενέστεροι μαθητές ανεξαρτήτως του πολιτικού χρώματος των διδασκόντων ή των ιδίων. Δράστης φέρεται να είναι η πρώην κοινοτική επίτροπος, πρώην και νυν υπουργός, κατά διαστροφή μερικών πρώην όμορφη εξ ου και η πολιτική της καριέρα, πρώην εκσυγχρονιστής και νυν ανανήψασα, κυρίως πρώην ΠΑΣΟΚ αλλά ποτέ σοσιαλιστής και αγνώστου πολιτικής ταυτότητας σήμερα.


Με μια της κίνηση πήρε το σφουγγάρι κι έσβησε από τον μαυροπίνακα την εξίσωση στην βάση της οποίας ο άγνωστος Χ εξισορροπούσε έστω κατ’ απειροελάχιστο τις ανισορροπίες της καπιταλιστικής κοινωνίας. Παρείχε δωρεάν εφαλτήριο για την πληρέστερη αφομοίωση της διδακτέας ύλης, κυρίως προς τα παιδιά των λαϊκών διαστρώσεων, οι οποίες κατά μια αιχμηρή ειρωνεία έβαλαν πλάτη για την ανάδειξη του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση. Ας πρόσεχαν θα μου πείτε δικαίως. Μόνο που μετά την απομάκρυνση εκ της κάλπης ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.


Κι επειδή ενός κακού μύρια έπονται, αναμείνατε αναμμένοι στο ακουστικό σας για τα επόμενα ως προς τα οποία ένθεν και ένθεν καθυβριζόμενος σας έχω από καιρού προειδοποιήσει.
Σαν το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου. Δεδομένου ωστόσο ότι δεν φιλοδοξώ τον τίτλο του μετά Χριστόν προφήτη, προσφεύγω στον Όργουελ προκειμένου να απαλλαγώ των κατά κανόνα μυωπικών σχολίων σας. Είπε: Όστις ελέγχει το παρόν ελέγχει και το παρελθόν. Και όστις ελέγχει το παρελθόν ελέγχει και το μέλλον. Τώρα εσείς δεν μένει παρά να βρείτε ποιος ελέγχει το παρελθόν για να κατανοήσετε επαρκώς και πως το μέλλον μας θα διαμορφωθεί. Δική μου παρατήρηση είναι πως πρόκειται για τον ίδιο ή τους ίδιους που κατά την παράδοση και παραλαβή του ληστευθέντος ταμείου επέβαλλαν τις δημοσίως εκδηλωθείσες εμετικές αβρότητες του «πολιτικού πολιτισμού» μεταξύ των απερχομένων και των επερχομένων… Πολιτικός πολιτισμός επί της κατασπαραχθείσης σάρκας μας δηλαδή..