Η αυτοδυναμία με καισαρική !!!!

Γράφει ο Ευγένιος Ανδρικόπουλος

Δύσκολα θα εξαχθεί η αυτοδυναμία του Γιώργου Παπανδρέου αν κρίνω από τα πολιτικά αντανακλαστικά του ευρύτατου και άμεσου περιβάλλοντός μου. Όμως εξ’ ίσου δύσκολα θα εξαχθεί από την κάλπη ποσοστό διαφοράς που θα εξασφαλίζει την πολιτική επιβίωση του σημερινού πρωθυπουργού. Στην πρώτη περίπτωση ο λόγος βρίσκεται στο ότι το λεγόμενο πατριωτικό ΠΑΣΟΚ αρνείται πεισματικά να επαναπατριστεί εξ’ αιτίας των ηλίθιων χειρισμών του γνωστού και ως «αρκούδου» στον ευαίσθητο χώρο των δημοσιογράφων για παράδειγμα. (αναφέρομαι σε τετρακόσιες οικογένειες).. Περιορίζομαι ωστόσο εδώ γιατί τα παραδείγματα είναι πολλά και σιχαίνομαι τις αυθαίρετες γενικεύσεις. Στην περίπτωση του Κώστα Καραμανλή ο γαλάζιος ορίζοντας των 2004 και 2007 έχει γκριζάρει από την βάρβαρη νεοφιλελεύθερη πολιτική του και τα σκάνδαλα. Κυρίως τα τελευταία εξ αιτίας των οποίων μοιράστηκε όλη η παράταξή του σε γκέτα πολιτικά λεπρών και πολιτικά υγιών με αποτέλεσμα να δέχεται ο ίδιος κατά ριπές τα εσωτερικά πυρά από τα μετόπισθέν του για τις παλινωδίες του. Συνέπεια αυτού είναι να καταστεί δυσδιάκριτη στους ψηφοφόρους του η λαμπρή εικόνα που του είχαν οι image makers φωτίσει από τα παλιά. Σήμερα παρουσιάζει την όψη ενός απελπισμένου πολιτικού που μάχεται «σισσυφικά» για την υστεροφημία του. Επομένως από την οργή των Νεοδημοκρατών ψηφοφόρων που τώρα και κατά κανόνα μεταφράζεται σε ψήφο κυρίως προς το ΠΑΣΟΚ, περιορισμένα προς το ΛΑΟΣ αλλά και ορισμένες φορές προς το άπειρο, θα εξαρτηθεί η πολιτική επιβίωσή του.


Κατά την ταπεινή μου γνώμη από τα μικρότερα κόμματα εκείνο που από σήμερα γνωρίζει κατά κλασματική προσέγγιση το ακριβές ποσοστό του είναι το ΚΚΕ. Διαφαίνεται πως θα είναι αν όχι κατά μία μονάδα ψηλότερο τουλάχιστον ίσο με εκείνο των τελευταίων εκλογών. Από την άλλη ο Σύριζα ασθμαίνοντας θα ανέβει τα σκαλιά εισόδου στην βουλή ενώ το ΛΑΟΣ καλά θα κάνει να συνέλθει επειδή τα υψιπετή ποσοστά της τάξης του επτά και οκτώ επί τοις εκατό που άνοιξαν φτερά για να πιάσουν, θ’ αποδειχτούν όνειρο απατηλό. Για τους κωμικοτραγικούς οικολόγους στο 2% ας ανοίξουν σαμπάνιες γιατί δεν πρόκειται να συστηθούν μαζί του ξανά ποτέ..


Κρατήστε τα.. Αλλά σας το γράφω και πάλι. Δεν βάζω το χέρι μου στην φωτιά γιατί η αυριανή κάλπη μπορεί να μας καταπλήξει και προς το χειρότερο αλλά και προς το καλλίτερο..



Ευγένιος Ανδρικόπουλος
eandrik@otenet.gr