Ανοιξε παράθυρο ο Αρης, αλλά η λίστα έκλεισε

καφετζής2
«Ολα είναι ανοιχτά, εφόσον αλλάξει η διαδικασία εκλογής» δήλωσε ο Α. ΣπηλιωτόπουλοςΤο γαϊτανάκι των δηλώσεων των βουλευτών και των υποψηφίων προέδρων του κόμματος για τα εσωκομματικά της Ν.Δ. συνεχίστηκε και χθες στη Βουλή.
«Ολα είναι ανοιχτά, εφόσον αλλάξει η διαδικασία εκλογής» δήλωσε ο Α. Σπηλιωτόπουλος Από όσα διημείφθησαν σημαντικότερη κρίνεται μια δήλωση του Αρη Σπηλιωτόπουλου, την οποία άλλοι βουλευτές ερμήνευαν ως «παράθυρο για να θέσει υποψηφιότητα».
«Εάν και εφόσον αλλάξει η διαδικασία εκλογής, όλα είναι ανοιχτά. Μη με πιέζετε όμως να σας απαντήσω, μη μου συμπεριφέρεστε σαν να είμαι ΑμεΑ», είπε, απαντώντας στους δημοσιογράφους που τον πίεζαν να τους πει τι πρόκειται να πράξει.
Βεβαίως, ώς τις 8 μ.μ., που έληξε η προθεσμία, ο κ. Σπηλιωτόπουλος δεν είχε καταθέσει υποψηφιότητα και αφού έληξε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων είναι μάλλον δύσκολο ν' αλλάξει η «διαδικασία εκλογής», όπως έλεγε ο ίδιος…..
Ο κ. Σπηλιωτόπουλος (και οποιοσδήποτε άλλος ενδιαφερόμενος) μπορεί να υποβάλει υποψηφιότητα μόνο στο συνέδριο και μόνο εάν οι σύνεδροι αποφασίσουν να αναιρέσουν τις αποφάσεις της οργανωτικής επιτροπής. Εκτός αν η ίδια η οργανωτική επιτροπή αναιρέσει τον εαυτό της... Ο Α. Σπηλιωτόπουλος πρότεινε επίσης να παραμείνει ο Γ. Τραγάκης μεταβατικός γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. και ο νέος πρόεδρος, όταν εκλεγεί, να κάνει τις επιλογές του.
Κατά τα λοιπά, το χθεσινό μενού περιλάμβανε χαριεντισμούς με ολίγη από «καρφιά» μεταξύ των υποψηφίων, αλλά και μεταξύ της Ντόρας Μπακογιάννη και του Γιώργου Καρατζαφέρη.
Η τέως υπουργός Εξωτερικών και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ βρέθηκαν στο διάδρομο της Βουλής και χαιρετήθηκαν. Ο κ. Καρατζαφέρης τη ρώτησε τι κάνει και έσπευσε να δηλώσει ότι εκείνος δεν ανακατεύεται με τα εσωτερικά της «γαλάζιας» παράταξης. «Γιώργο, εσύ δεν είσαι δικό μας κόμμα», τον έκοψε η κ. Μπακογιάννη. Η ίδια συναντήθηκε λίγα λεπτά αργότερα με τον Δ. Αβραμόπουλο και είχαν εγκάρδιο διάλογο. «Αυτή είναι μια απόδειξη πολιτικού πολιτισμού», είπε ο κ. Αβραμόπουλος, για να προσθέσει η κ. Μπακογιάννη: «Πολιτισμένοι άνθρωποι είμαστε. Σας αφήνω τώρα. Πάω να μαζέψω κανένα σταυρό». Ο τέως υπουργός Υγείας δεν έχασε την ευκαιρία: «Αν σου περισσέψει τίποτε, στείλε κανέναν και σ' εμένα», είπε χαριτολογώντας, και στον ίδιο τόνο της πρότεινε να καθιερωθεί η δισταυρία. Η κ. Μπακογιάννη αποχώρησε γελώντας.
Ο κ. Αβραμόπουλος, όμως, είχε συνάντηση που κράτησε περισσότερο από 15 λεπτά και με τον Β. Μεϊμαράκη. Ο τέως υπουργός Υγείας συμφώνησε με τον συνομιλητή του ότι οι όποιες αποφάσεις και αλλαγές θα πρέπει να περάσουν πρώτα από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.
Τέλος, ο κ. Αβραμόπουλος αναφέρθηκε και στη δική του υποψηφιότητα. Δήλωσε ότι δεν διαθέτει μηχανισμούς, «διότι είναι βαρίδια και στο τέλος σε βουλιάζουν».