Μερικές σκέψεις

Γράφει ο Αντώνης Οικονόμου

Μόλις ο Μπους τζούνιορ ( πλανητάρχης ) ανάλαβε για δεύτερη φορά πρόεδρος των Η.Π.Α το πρώτο πράγμα που έκανε ( λες και αυτό ενδιέφερε τον μέσο αμερικάνο ) ήταν να αναγνωρίσει το κράτος των Σκοπίων ως Μακεδονία.
Μόλις ο Γεώργιος Παπανδρέου ανάλαβε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης το πρώτο πράγμα που έκανε, ήταν να καταργήσει το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.
Δεν θα κάνω κριτική για την « διαβολική » σύμπτωση των πάρα πάνω δύο ενεργειών.( και να την έκανα κανείς δεν θα την άκουγε )
Απλώς επισημαίνω την σύμπτωση.
Βλέποντας τις πάρα πάνω « συμπτώσεις » περιμένω την αλλαγή του ονόματος του αεροδρομίου Μακεδονίας με τα ............κάτωθι πιθανά ονόματα ¨
α) Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης
β) Αεροδρόμιο Ανδρέας Παπανδρέου ( αυτό ίσως είναι απίθανο )
γ) Αεροδρόμιο Κωνσταντίνος Καραμανλής ( για να μη φωνάζει η αξιωματική αντιπολίτευση )
Στη συνέχεια περιμένω την αλλαγή του ονόματος του πανεπιστημίου Μακεδονία σε πανεπιστήμιο Οικονομίας ή άλλου σχετικού ονόματος.
Είμαι περίεργος να ιδώ τι δικαιολογίες θα μας πούνε.
Το ποιο πιθανό θα είναι ότι δεν θα αντιδράσει κανείς. Τα μεν κόμματα της αριστεράς δεν έχουν λόγο να διαμαρτυρηθούν . Η κεντροαριστερά θα το δικαιολογήσει ( ίσως με Mea Kulpa ). Η κεντροδεξιά δεν θα αντιδράσει. ( αρκετά πλήρωσε τον αγωγό Μπουρκάς Αλεξανδρούπολη ). Το ΛΑ.Ο.Σ πιθανώς , για να κρατήσει τα προσχήματα και να αντιδράσει λεκτικά. Ο μητροπολίτης της Θεσσαλονίκης δεν ξέρω τι θα κάνει. Εκείνο που γνωρίζω είναι ότι ο λαός μας δεν θα αντιδράσει διότι θα υπνωτιστεί από τα ΜΜΕ.