Η Επίσημη αγαπημένη των Ελλήνων ξεκινάει το Eurobasket


Νικηφόρα θέλει να ξεκινήσει η Εθνική Ελλάδας στη σημερινή (5.30μμ-ΝΕΤ) πρεμιέρα του Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας κόντρα στα Σκόπια, ώστε να πάρει...φόρα για την συνέχεια. Η «επίσημη αγαπημένη» φιλοδοξεί να πιστοποιήσει με την εμφάνισή της, το ποιος είναι το... «αφεντικό» του ομίλου, απέναντι σε μία ομάδα που θα προσπαθήσει να την δυσκολέψει με το άναρχο παιχνίδι της, διαθέτοντας ωστόσο (και) έμπειρους παίκτες.
Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Γιόνας Καζλάουσκας, έχει αλλάξει μερικώς το στυλ παιχνιδιού του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, προσδίδοντάς του περισσότερη ταχύτητα, χωρίς ωστόσο να μην δίνεται η απαραίτητη προσοχή και στην άμυνα. Καθοριστικό ρόλο φυσικά σε αυτή την αλλαγή, έχει διαδραματίσει η απουσία κάποιων έμπειρων παικτών από τα πολωνικά παρκέ (σ.σ Παπαλουκάς, Διαμαντίδης), αλλά και η ταυτόχρονη προσθήκη κάποιων νεαρών και ταλαντούχων (σ.σ Καλάθης), με αποτέλεσμα η «γαλανόλευκη» να διαθέτει ένα πιο ευέλικτο και σίγουρα πιο νεανικό ρόστερ.

Οι Σκοπιανοί σίγουρα δεν αποτελούν σοβαρή «απειλή» για τους διεθνείς μας και θα προσπαθήσουν να την «χτυπήσουν» με ένα τρόπο παιχνιδιού, που θα περιλαμβάνει ένα... ακατάπαυστο τρέξιμο σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του παρκέ, σουτάροντας... αφειδώς από την περιφέρεια, καθώς κάτω από την ρακέτα είναι αδύναμοι.

Το σημερινό πρόγραμμα του Ευρωμπάσκετ:............


α' όμιλος

ΠΓΔΜ-Ελλάδα 17:30 (ΝΕΤ)
Κροατία-Ισραήλ 20:15 (ΕΤ1)

β' ΄όμιλος

Ρωσία-Λετονία 17:30
Γαλλία-Γερμανία 20:15

γ' όμιλος

Μεγάλη Βρετανία-Σλοβενία 19:15
Σερβία-Ισπανία 22:00 (ΝΕΤ)

δ΄όμιλος

Πολωνία-Βουλγαρία 19:15
Τουρκία-Λιθουανία 22:15 (Sport+)