Καραμανλής: Ο αμισθί εργολάβος αναστήλωσης του ΠΑΣΟΚ!

Γράφει ο Ευγένιος Ανδρικόπουλος

Σύρεται ως κλόουν στην εκλογική σκηνή αφού προηγουμένως ανοικοδόμησε εκ των ερειπίων του, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Πρόκειται για τον έναν και μοναδικό πρωθυπουργό που ομολογώντας αβίαστα την ήττα του ζητεί πρόσθετο πολιτικό χρόνο για να υλοποιήσει τα στοιχειώδη. Αυτά που επί μια πενταετία κλωθογύριζε στο στημόνι της υπομονής μας.. Για να καταλήξουν άσαρκες εξαγγελίες.

Αν είχε τα μάτια του απολογισμού στην πλάτη, εθνική συνείδηση στα στήθια και Ιαπωνική καταγωγή πιθανόν να εξιλεωνόταν στην κόψη ενός ξίφους των Σαμουράϊ.. Τίποτα όμως από τα τρία δεν τον χαρακτηρίζει. Αντιθέτως προβάλει ακόμη και τώρα την πολιτική λιποσαρκία του υπενθυμίζοντάς μας οδυνηρά ότι: Η φαυλότητα επεκτάθηκε με συνέπεια οι νταβατζήδες να κυριαρχούν, η αναξιοκρατία και ο κομματισμός να έχουν διαβρώσει όλα τα γρανάζια της κρατικής μηχανής με αποτέλεσμα την παντελή της ακινησία, η διαπλοκή έχει εξαπλωθεί σαν μαύρο λάδι σε όλα τα κοινωνικά στρώματα έτσι ώστε η διαφθορά να κατατρώγει τα σωθικά του τόπου, το ψεύδος και η φυγοδικία εξασφάλισανν την ατιμωρησία, το προπέτασμα καπνού της δήθεν διεθνούς κρίσης καλύπτει το Βατερλό της δικής του οικονομικής πολιτικής και πάνω και πέρα απ’ όλα να μην έχει ακόμη ψελλίσει μια συγνώμη για το ολοκαύτωμα της Ηλείας…

Δυστυχώς τώρα που βρίσκεται προ του τραγικού πολιτικού του τέλους και με το κόμμα του να θυμίζει Μοναστηράκι κομματικών δοσοληψιών η χώρα τρικλίζει σαν μαστουρωμένη. Εθίστηκε ο λαός της τόσο στο ψέμα που η αποτοξίνωσή του θα πάρει καιρό. Τόσο όσο να αντιληφθεί ξεκάθαρα πως η βαρβαρότητα του νεοφιλελευθερισμού είναι που μεταφέρει τα κέντρα εξουσίας από την βουλή στην Εκάλη και πως στους εξέχοντες δημότες της αποδίδουν πρωτίστως τιμές οι δήθεν εκλεγμένοι από τον λαό πολιτικοί άρχοντες. Να γιατί τον καταδυναστεύουν. Να γιατί ψεύδονται. Να γιατί αυθαιρετούν. Να γιατί βούλιαξε ο Καραμανλής στον βάλτο που είχε βουλιάξει και ο Σημίτης. Είναι ο ίδιος που περιμένει και τους επόμενους. Ή τους μεθεπόμενους. Εκτός και αν έγκαιρα το αντιληφθούν ή έχουν την στόφα του ηγέτη..

Ευγένιος Ανδρικόπουλος

eandrik@otenet.gr