ΕΣΗΕΑ: Τα πρώτα βήματα δεν οδήγησαν πουθενά


Βήματα, που ωστόσο δεν οδήγησαν πουθενά, έγιναν κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου. Τα βήματα, ήταν η υποβολή υποψηφιοτήτων – για πρώτη φορά ύστερα από αλλεπάλληλες συνεδριάσεις «με μοναδικό θέμα: Συγκρότηση σε σώμα. Εκλογή μελών Προεδρείου» - και οι ψηφοφορίες που ακολούθησαν. Δεν οδήγησαν όμως πουθενά, αφού οι ψηφοφορίες απέβησαν άκαρπες.

Με την έναρξη της συνεδρίασης, ο προεδρεύων Π. Σόμπολος επανέφερε τις «προτάσεις» - όπως τις χαρακτήρισε – της παράταξής του ή να πλαισιώσουν τους τέσσερις δικούς του άλλοι δυο για να επιτευχθεί ο μαγικός αριθμός έξι που απαιτείται για την εκλογή προέδρου ή να συγκροτηθεί αντιπροσωπευτικό - αναλογικό προεδρείο ή να το συγκροτήσουν όλοι οι άλλοι, χωρίς τους «Δημοσιογράφους για τη Δημοσιογραφία».
Η πλειονότητα των άλλων παρατάξεων ζήτησε να τεθούν επιτέλους υποψηφιότητες και ο προεδρεύων το αποδέχτηκε, αποφεύγοντας να υποβάλει ο ίδιος αφού ήταν βέβαιο ότι θα ..........

έπαιρνε τέσσερις ψήφους και θα καταγραφόταν ως μειοψηφία, υπολογίζοντας –σωστά όπως αποδείχτηκε – πως άλλοι υποψήφιοι θα έπαιρναν πέντε.
Πρώτη υποψηφιότητα ήταν του Αντώνη Νταβανέλλου, με πρόταση του Μπάμπη Αγρολάμπου, που πήρε 5 ψήφους υπέρ, 4 κατά και 2 λευκά. Το ίδιο αποτέλεσμα είχε και η ψηφοφορία για τη Νανά Νταουντάκη, που την πρότεινε ο Αντ. Νταβανέλλος . Ακριβώς την ίδια τύχη είχε και η υποψηφιότητα Αγρολάμπου, που προτάθηκε από το Δ. Τσαλαπάτη.
Για να μην παραβιάσουμε το απόρρητο της «μυστικής ψηφοφορίας», δεν αναφέρουμε πώς ψήφισε το κάθε μέλος. Ο νοών νοείτω…
Η διάθεση της απελθούσας πλειοψηφίας του προηγούμενου Δ.Σ. να χρυσώσει το χάπι της εμφάνισης μιας πλειοψηφίας ισχυρότερης από τους 4 του Π. Σόμπολου, διαφαίνεται στην ακόλουθη ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΣΗΕΑ, για πρώτη φορά μετά από άκαρπη συνεδρίαση με θέμα την εκλογή Προεδρείου:
«Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνεδρίαση για τη συγκρότηση σε Σώμα του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ. Υποβλήθηκαν διαδοχικά τρεις υποψηφιότητες για τη θέση του Προέδρου (Αντώνης Νταβανέλλος, Νανά Νταουντάκη και Μπάμπης Αγρολάμπος). Και στις τρεις ψηφοφορίες που ακολούθησαν οι υποψήφιοι έλαβαν 5 ψήφους υπέρ, 4 κατά και 2 λευκά. Η συνεδρίαση του Δ.Σ. θα επαναληφθεί».
Ζητούν «άμεση συγκρότηση Προεδρείου»
Στο μεταξύ 28 συνάδελφοι, εκ των οποίων 17 είναι μέλη του Μικτού – ως εκπρόσωποι εργαζομένων σε ΜΜΕ – , απεύθυναν προς τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ την εξής επιστολή, με ημερομηνία 2/09/09:
"Κύριοι συνάδελφοι,
Η πρωτοφανής κρίση που μαστίζει τον Τύπο, δεν αφήνει περιθώρια για περαιτέρω καθυστέρηση όσον αφορά τη συγκρότηση Προεδρείου του συνδικαλιστικού μας οργάνου.
Όπως γνωρίζεται στις περισσότερες επιχειρήσεις ΜΜΕ, υπάρχουν σοβαρά προβλήματα, που απαιτούν άμεση διαχείριση και αντιμετώπιση. Είναι κατώτερο των περιστάσεων, τέσσερις μήνες μετά τις εκλογές της ΕΣΗΕΑ, να μην έχει συγκροτηθεί Προεδρείο, που να εκπροσωπεί και να στηρίζει τον Κλάδο. Τα προβλήματα των εργαζομένων και των ανέργων συναδέλφων, δεν μπορούν να περιμένουν άλλο. Ζητάμε την άμεση συγκρότηση προεδρείου.
Εκπρόσωποι εργαζομένων και άνεργων δημοσιογράφων"