Η άμεση δικαίωση του καφενείου.

Γράφει ο Ευγένιος Ανδρικόπουλος


Όταν σύσσωμη η κυβέρνηση και τα γιουσουφάκια τους στον τύπο παπαγάλιζαν πως το δημόσιο έλλειμμα περιοριζόταν στο παρήγορο 6%,σε χθεσινή μου ανάρτηση που βρίσκεται στην διάθεση όλων

(Διάβασε εδώ). έγραφα πως αγγίζει το 14% για να το επιβεβαιώσει σήμερα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Γιώργος Παπανδρέου από την Θεσσαλονίκη τονίζοντας επί λέξει τα εξής: « Το δημόσιο έλλειμμα που κάποιοι το περιορίζουν στις έξη ποσοστιαίες μονάδες και κάποιοι άλλοι το ανεβάζουν στις οκτώ υπερβαίνει τις δώδεκα!»

Όταν εν χορώ η κυβέρνηση αλλά και τα φερέφωνά τους στα ΜΜΕ παραπλανούσαν ως προς την απορρόφηση του ΕΣΠΑ και την ευεργετικά για τους μικρομεσαίους διαμεσολαβητική παρουσία των Τραπεζών, στην ίδια ανάρτηση διατύπωνα ότι πρόκειται για τραπεζική ληστεία υπό την αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα πως μεταφόρτωναν στο δημόσιο με επιτόκιο 6% και 7% το ευρωπαϊκό χρήμα που λάμβαναν με επιτόκιο 1%. Για να επιβεβαιωθώ ελάχιστες ώρες μετά από τον κ. Παπανδρέου: «Οι τράπεζες είπε εμφαντικά λειτουργούν υπό την κυβερνητική κάλυψη ανεξέλεγκτα με μεθόδους σκοτεινές και γράμματα ψιλά, τόσο δυσδιάκριτα που ελάχιστα απέχουν από το έκνομα εννοούσε, και αυτό θα παύσει αμέσως μετά την ανάδειξη του κόμματος μας στην κυβέρνηση.. Θα υψωθεί πυλώνας δημόσιου ελέγχου, κατέληξε.»

Όταν σε παρέλαση κυβέρνηση βουλευτές συνοδεία των δημοσιογραφικών τους οργάνων υμνούσαν τα γένια τους περιφέροντας ασύστολα το ψεύδος της αναχαίτησης του δημόσιου χρέους, τόσο σε παλαιότερες όσο και στην χθεσινοβραδυνή ανάρτησή μου αποκάλυπτα μετά λόγου γνώσεως πως αυτό ξεπέρασε το 110% του ΑΕΠ. Για να δικαιωθώ σήμερα πάλι από τον εκτός δραματικού απροόπτου αυριανό πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου ο οποίος είπε επί λέξει τα εξής: «Το χρέος μας πλέον έχει φτάσει το μυθικό ποσό των 280 δις ευρώ!!!»

Τώρα για να προλάβω την δίκαιη καχυποψία σας που προφανώς εστιάζεται στο γιατί ο κ. Παπανδρέου να μην ψεύδεται αντιπολιτευτικά, έχω να αντιτάξω πως στην περίπτωση που αποκρύπτει ή διαστρέφει την αλήθεια (την οποία καλά γνωρίζουμε αρκετοί) θα την βρει ως πρωθυπουργός μπροστά του.. Οδυνηρά. Έτσι ΠΑΣΟΚ και λαός στο όνομα του οποίου σήμερα ομνύει ο κ. Παπανδρέου θα πάρουν αυτόματα διαζύγιο οριστικό..

Ευγένιος Ανδρικόπουλος

eandrik@otenet.gr