Πάει Δ.Ε.Θ. με ανοικτά όλα τα μέτωπα


Αλλεπάλληλες ήταν οι συσκέψεις που είχε μέχρι αργά χθες το βράδυ ο πρωθυπουργός με στενούς του συνεργάτες, ενόψει της αποψινής ομιλίας του στη ΔΕΘ - όπου θα παρουσιάσει τους βασικούς άξονες του προγράμματός του -, αλλά και της αυριανής κρίσιμης συνέντευξης Τύπου, όπου θα βρεθεί αντιμέτωπος με σοβαρά προβλήματα.

O κ. Καραμανλής θα εξηγήσει τους λόγους που τον οδήγησαν να ζητεί για δεύτερη φορά την προσφυγή στις κάλπες, ενώ θα κληθεί να απαντήσει για όλα τα ζητήματα που έχουν τραυματίσει την εικόνα της κυβέρνησης και του ιδίου. Από την υπόθεση Βατοπεδίου, μέχρι τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές.

Ειδικά για το ζήτημα της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, κυβερνητικά στελέχη σημείωναν ότι «θα πρέπει να απαντήσουμε με πειστικότητα γιατί δε δώσαμε μέχρι τέλους τη μάχη, ακόμα και με τον κίνδυνο να υποστούμε την ήττα».

Ο πρωθυπουργός έχει ακόμα ένα δύσκολο έργο να επιτελέσει: Να επαναφέρει την αισιοδοξία στο εσωτερικό του κόμματός του, αλλά και ορθώσει αναχώματα με .....
.σκοπό να πετύχει την όσο δυνατό υψηλότερη συσπείρωση, καθώς ο Γιώργος Καρατζαφέρης καραδοκεί. Όπως αφήνουν να εννοηθεί στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού, «η τελευταία μάχη αναμένεται να είναι ιδιαίτερα σκληρή».

Σε ό,τι αφορά το ακανθώδες ζήτημα της συμμετοχής ή μη στα ψηφοδέλτια όσων ενεπλάκησαν στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, το πιθανότερο είναι ότι ο πρωθυπουργός θα ανοίξει κατά το ήμισυ τα χαρτιά του: θα προαναγγείλει δηλαδή την είσοδο κάποιων, χωρίς να τους κατονομάσει.

Το πρόγραμμα

Ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής θα εγκαινιάσει την 74η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης στις 10 το πρωί του Σαββάτου και στη συνέχεια θα επισκεφθεί τη διοίκηση και τα περίπτερα, ενώ στις 8 το βράδυ θα μιλήσει ενώπιον των παραγωγικών τάξεων στο Συνεδριασκό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».

Για τις 6.30 το απογευμα είναι προγραμματισμένες τρεις συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη: της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στο άγαλμα του Βενιζέλου, του ΠΑΜΕ στην πλατεία Συντριβανίου και των πρωτοβάθμιων σωματείων στην Καμάρα.