Επιστολή με σφαίρα στον Σαρκοζί


Επιστολή που περιείχε μία σφαίρα μεγάλου διαμετρήματος εστάλη από άγνωστο αποστολέα στο Γάλλο πρόεδρο, Νικολά Σαρκοζί, αναφέρουν πηγές που πρόσκεινται στις υπηρεσίες ασφαλείας.
Στο κείμενο που συνόδευε την επιστολή, ο δράστης ή οι δράστες ζητούν την απελευθέρωση διαφόρων επικεφαλής μικρών ακροαριστερών οργανώσεων και την ελεύθερη είσοδο αλλοδαπών στη χώρα.

Η επιστολή, που εστάλη από τη νότια πόλη Μονπελιέ, είναι παρόμοια με μία σειρά επιστολές που έχουν σταλεί τα τελευταία χρόνια κατά του Γάλλου προέδρου, καθώς και πολλών άλλων πολιτικών, αναφέρει δικαστική πηγή.

Πέρυσι, ένας άντρας από την πόλη Μονπελιέ συνελήφθη, καθώς θεωρήθηκε ύποπτος, ύστερα από μία σειρά επιστολών υπογεγραμμένων από μία άγνωστη οργάνωση με την ονομασία «The Combatants of Cell 34» (Οι μαχητές του κελιού 34) που εστάλησαν στο Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί. Ωστόσο, αφέθηκε ελεύθερος λίγο αργότερα, καθώς κάποιος άλλος ανέλαβε την ευθύνη για τις επιστολές, δίνοντας στις αρχές λεπτομέρειες των καλύκων που περιέχονταν στις επιστολές.