Θάνατος σκακιστή πάνω στη σκακιέρα


Ο ισχυρός σκακιστής Νίκος Καραπάνος, 41 χρόνων, κατά τον πρώτο γύρο του 24ου Διεθνούς Τουρνουά «Ακρόπολις 2009» υπέστη ανακοπή καρδιάς και κατέληξε, χθες.

Σκακιστής που συμμετείχε σε πολλά πρωταθλήματα και διοργανώσεις και ήταν αθλητής της ΕΣΚΑμφισσας δεν άντεξε χθες το στρες της παρτίδας και προδώθηκε από την καρδιά του.

Η Οργανωτική Επιτροπή του 24ου Διεθνούς Τουρνουά «Ακρόπολις 2009» θρηνεί την αιφνίδια απώλεια του σκακιστή Νίκου Καραπάνου, που συμμετείχε στο τουρνουά, και εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Λόγω του θλιβερού αυτού συμβάντος, η Οργανωτική Επιτροπή αποφάσισε την αναβολή του δεύτερου (2ου) γύρου, που ήταν προγραμματισμένος για την Τρίτη 11 Αυγούστου (17:30) και τροποποίησε το υπόλοιπο πρόγραμμα των αγώνων.

Φίλοι σκακιστές του Ακτιβιστή συντετριμμένοι από τον θάνατο του νεαρού σκακιστή είπαν: "Είχαμε την τύχη να γνωρίσουμε από κοντά τον άνθρωπο και σκακιστή Καραπάνο και να μοιραστούμε ως ακροατές μερικές από τις ατελείωτες σκακιστικές περιπέτειες του.Τελευταία φορά τον είδα στο final four του κυπέλλου ΤΕΣΣΑΣ και ήταν σε άριστη κατάσταση.Εξαίρετος άνθρωπος και ταλαντούχος σκακιστής πέθανε πάνω στη σκακιέρα που τόσο αγάπησε!Το σκάκι ήταν το πάθος του,η δουλειά του,η ζωή του.Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.

Ακτιβιστής